Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά εν τέλει η Wall Street βρήκε τις τεχνολογικές εκείνες στηρίξεις που “υπερασπίστηκαν” τα επίπεδα, στη σκιά της αναμονής για την απόφαση της Federal Reserve αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τον S&P 500 μάλιστα να κλείνει σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,59% στις 38.332 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,76% στις 4.927 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,12% στις 15.628 μονάδες.

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις αγορές της Ευρώπης

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της iRobot υποχώρησαν περισσότερο από 9% μετά την είδηση ότι η Amazon ότι δεν θα συνεχίσει σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας. Η iRobot ανακοίνωσε επίσης ότι θα απολύσει το 31% των εργαζομένων της, περίπου 350 άτομα, και ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Colin Angle θα παραιτηθεί άμεσα.

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την πιο πυκνή περίοδο ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων, με το 19% του S&P 500 να αναμένεται να ανακοινώσει το πως τα πήγε το 2023. Οι Mega-cap τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως οι Microsoft, Apple, Meta, Amazon και Alphabet, θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους. Μεγάλες εταιρείες επίσης του Dow θα αναφέρουν τα κέρδη τους, συμπεριλαμβανομένων των Boeing και Merck.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή της Federal Reserve θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τρίτη. Οι επενδυτές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά.

Συμφωνα με τον Sonu Varghese, αναλυτή στον Όμιλο Carson, «η Fed δεν χρειάζεται να ανησυχεί πλέον για μια ισχυρή οικονομία που τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, επειδή βλέπουμε κυριολεκτικά το αντίθετο. Η οικονομία κινείται πάνω από την τάση και ο πληθωρισμός μειώνεται. Με βάση αυτό, όσον αφορά την κατανομή του χαρτοφυλακίου, είμαστε overweight στις μετοχές», πρόσθεσε.

«Αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να είναι καθοριστική», δήλωσε ο Chris Larkin, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών και επενδύσεων στο E-Trade. «Αν η αγορά πρόκειται να διατηρήσει τα τελευταία της κέρδη, ίσως χρειαστεί οι ανακοινώσεις των Big Tech αυτής της εβδομάδας να μην απογοητεύσουν, να λάβει ενθαρρυντικά νέα από τη Fed για τα επιτόκια και να δει θέσεις εργασίας να παραμένουν σταθερές, αλλά όχι πολύ ισχυρές», εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street