Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) ήρε τελικά την απαγόρευση των αναζητήσεων για την Τέιλορ Σουίφτ το βράδυ της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι η Χ εμπόδιζε τους χρήστες να την αναζητήσουν μετά τη διάδοση ψεύτικων σεξουαλικών εικόνων της ποπ τραγουδίστριας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα.

Η αναζήτηση ενεργοποιήθηκε εκ νέου και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «θα συνεχίσει να επαγρυπνεί για οποιαδήποτε προσπάθεια διάδοσης αυτού του περιεχομένου και θα το αφαιρέσει εάν το βρούμε», υπογράμμισε ο Joe Benarroch, επικεφαλής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο X, σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Από την Κυριακή, σε κάθε προσπάθεια αναζήτησης στο όνομα της Τέιλορ Σουίφτ στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, έβγαινε το μήνυμα «Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε να επαναλάβετε τη φόρτωση». Η Χ αποκάλεσε το μέτρο ως μια προσωρινή ενέργεια που έγινε με «αφθονία προσοχής».

Εκατομμύρια κοινοποιήσεις

Μία εικόνα της Σουίφτ, η οποία ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time το 2023, που κοινοποιήθηκε στο X προβλήθηκε 47 εκατομμύρια φορές πριν ο λογαριασμός ανασταλεί, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Έξαλλη η Τέιλορ Σουίφτ

Η τραγουδίστρια είναι έξαλλη με τις εικόνες και σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του site deepfake πορνό που τις φιλοξενεί, όπως αποκάλυψε η MailOnline νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι φωτογραφίες είχαν αρχικά αναρτηθεί στο Celeb Jihad, έναν ιστότοπο που καταστρατηγεί τους νόμους περί πορνογραφίας των πολιτειών και συνεχίζει να ξεφεύγει από τις ομάδες πάταξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύντομα άρχισαν να διαδίδονται στο Twitter, το Facebook, το Instagram και το Reddit. To Twitter και το Reddit άρχισαν να αφαιρούν τις επίμαχες αναρτήσεις το πρωί της Πέμπτης αφού η MailOnline τους ειδοποίησε για ορισμένους από τους λογαριασμούς.

«Το αν θα ληφθούν νομικά μέτρα ή όχι αποφασίζεται, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που είναι ξεκάθαρο: αυτές οι ψεύτικες εικόνες που δημιουργούνται με την τεχνητή νοημοσύνη είναι καταχρηστικές και προσβλητικές και δημιουργούνται χωρίς τη συγκατάθεση και τη γνώση της Τέιλορ Σουίφτ» ανέφερε πηγή από το περιβάλλον της Τέιλορ Σουίφτ.

Η απαγόρευση των ερευνών ήρθε μετά τις επισημάνσεις του Λευκού Οίκου την περασμένη Παρασκευή , χαρακτηρίζοντας τις ψεύτικες εικόνες «ανησυχητικές» και τονίζοντας ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων έχουν ευθύνη να αποτρέψουν τη διάδοση αυτής της μορφής παραπληροφόρησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ απέκτησε το Twitter το 2022, έχει αντιμετωπίσει κριτική για τις δικές του αμφιλεγόμενες αναρτήσεις, ωθώντας πολλούς διαφημιστές στην πλατφόρμα να αποσύρουν τις δαπάνες από φόβο μήπως συσχετιστούν με το «επιβλαβές περιεχόμενο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία