
Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στο καρναβάλι της Βενετίας θα απολαύσουν φέτος– ενδεχομένως για τελευταία φορά– τη δωρεάν πρόσβαση στην ιστορική πόλη της Ιταλίας προτού τεθεί σε ισχύ το πολυσυζητημένο μέτρο του εισιτηρίου που έχει στόχο να μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών.
Βενετία: Από τον Ιούνιο θα απαγορεύονται τα μεγάλα γκρουπ τουριστών και τα μεγάφωνα
Το Καρναβάλι, το οποίο έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα, φημίζεται για τις χαρακτηριστικές μάσκες που φορούν οι συμμετέχοντες και για μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μια από τις ιταλικές πόλεις με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
Το φετινό θα φιλοξενήσει περισσότερα από 50 σόου στο διάστημα 27 Ιανουαρίου-13 Φεβρουαρίου.
Το 2023, το Καρναβάλι συγκέντρωσε δύο εκατομμύρια επισκέπτες που πέρασαν την νύχτα στα καταλύματα της πόλης και έκαναν τζίρο τρία δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα δεδομένα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων (CNA) της Ιταλίας.
Πλήγμα
Η Βενετία με τα γραφικά κανάλια και τα αναγεννησιακά της κτίρια, έχει πληγεί από τον αντίκτυπο του μαζικού τουρισμού εδώ και χρόνια και για τον λόγο αυτόν θέσπισε ένα πιλοτικό μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Απριλίου με στόχο να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών της μιας ημέρας.
“Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ Ιανουάριο και δεν μπορώ να πιστέψω τα τόσο μεγάλα πλήθη, επομένως αν αρχίσουμε να πληρώνουμε νομίζω ότι είναι αρκετά δίκαιο”, λέει η Λιν Κιρ από τη Βρετανία.

Ο Σιμόνε Βεντουρίνι, ο επικεφαλής του τομέα τουρισμού του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι οι 29 ημέρες που επιλέγησαν αυτό τον χρόνο για την εφαρμογή του πιλοτικού εισιτηρίου είναι μια περίοδος που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα συγκέντρωνε πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών.
“Αυτό το μέτρο θα έχει διττό αποτέλεσμα, πρώτα επικοινωνιακό, επειδή θα δώσει στον κόσμο την εντύπωση ότι δεν είναι καλή ιδέα να προγραμματίσει επίσκεψη εκείνες τις ημέρες. Ταυτόχρονα, θα δώσει την εικόνα μιας καλύτερης οργάνωσης για τις τουριστικές ροές”, είπε.
Τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες έχουν ήδη κάνει κράτηση για το διάστημα εκείνων των 29 ημερών μέσω μιας επίσημης εφαρμογής, πρόσθεσε.
Ο έλεγχος
Δεν θα υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα ή σύστημα ελέγχου εισιτηρίων με μπάρες, αλλά οι αρχές θα πραγματοποιούν ελέγχους στα σημεία εισόδου των νήσων που συνθέτουν την πόλη.
Οι τουρίστες που δεν θα καταβάλουν το εισιτήριο των πέντε ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο μεταξύ 50 και 500 ευρώ.
Παρότι οι ντόπιοι εξαιρούνται από την χρέωση, κάποιοι ανησυχούν ότι οι νέοι κανονισμοί πιθανόν να περιπλέξουν τα πράγματα.
“Μπορεί να είναι πρόβλημα για όλους εκείνους που ζουν λίγο έξω από τη Βενετία και πρέπει να έρθουν εδώ, ίσως για να δουν τους γονείς τους. Αυτοί που μένουν κοντά πρέπει να κάνουν κράτηση. Δεν πληρώνουν, αλλά είναι λίγο δύσκολο”, λέει ο Φιλίπο, ένας κάτοικος που ζήτησε να μην γραφτεί το επίθετό του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


Latest News

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label