Η Βενετία πρόκειται να απαγορεύσει τα μεγάφωνα και τα γκρουπ άνω των 25 τουριστών, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του υπερτουρισμού στην ιταλική πόλη.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο, ανέφερε η πόλη σε ανακοίνωσή της.

Η χρήση των μεγαφώνων έχει απαγορευτεί, καθώς «δημιουργούν σύγχυση και αναστάτωση», προστίθεται.

Ο υπερτουρισμός αναγνωρίζεται ευρέως ως επείγον ζήτημα για την πόλη, ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, η Βενετία ενέκρινε τη δοκιμαστική επιβολή τέλους 5 ευρώ για τους ημερήσιους επισκέπτες.

Η Elisabetta Pesce, αξιωματούχος υπεύθυνη για την ασφάλεια της πόλης, δήλωσε ότι οι τελευταίες πολιτικές «αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των ομάδων που οργανώνονται στο ιστορικό κέντρο».

Αναμένεται αύξηση των επισκεπτών

Η πόλη έχει έκταση μόλις 7,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά φιλοξένησε σχεδόν 13 εκατομμύρια τουρίστες το 2019, σύμφωνα με την ιταλική εθνική στατιστική υπηρεσία. Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Νωρίτερα φέτος η Unesco δήλωσε ότι η πόλη θα πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύουν, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του μαζικού τουρισμού απειλούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες αλλαγές σε αυτήν.

Το 2021, απαγορεύτηκε η είσοδος μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας μέσω του καναλιού Giudecca, μετά τη συντριβή ενός πλοίου στο λιμάνι. Οι επικριτές είχαν επίσης υποστηρίξει ότι τα πλοία προκαλούν ρύπανση και διαβρώνουν τα θεμέλια της πόλης, η οποία υποφέρει από τακτικές πλημμύρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Ξενοδοχεία: Ποιες μεγάλες αλυσίδες παίρνουν… τα βουνά – Πού σχεδιάζουν επενδύσεις
Τουρισμός |

Ποια μεγάλα ξενοδοχεία παίρνουν τα… βουνά – Πού σχεδιάζουν νέες επενδύσεις

Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών «υποχρεώνει» τις αλυσίδες ξενοδοχείων να αναζητήσουν σε νέες περιοχές ευκαιρίες για δημιουργία νέων μονάδων – Η περίπτωση της Λάμψα και της Marriott