Με μια σημαντική ανάκαμψη «απάντησε» σήμερα η Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα να έχουν πάρει τη σκυτάλη μετά την απόφαση της Federal Reserve, αλλά και την επισήμανσή της ότι η μείωση του επιτοκίου δεν θα έρθει τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,97% στις 38.519 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,25% στις 4.906 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,30% στις 15.361 μονάδες.

Το κλίμα όμως βοήθησε το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω, με το 10ετές να υποχωρεί σε χαμηλό ενός μηνός. Η απόδοση του ομολόγου αναφοράς ήταν κατά τις τελευταίες 10 μονάδες βάσης χαμηλότερη, στο 3,87%.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Qualcomm υποχώρησε κατά 5%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο χρήσης.

Από την άλλη, οι μετοχές της εταιρείας ηλιακής τεχνολογίας Nextracker σημείωσαν άλμα 21% μετά τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η Barclays διατήρησε τη σύσταση overweight για τη μετοχή, λέγοντας ότι η θέση της εταιρείας με τους προμηθευτές της στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε κέρδη μεριδίου αγοράς ή/και «ανώτερα μικτά περιθώρια κέρδους σε σύγκριση με τους ομοτίμους».

Πάντως, πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Wall Street προσπαθεί να προσαρμοστεί στις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος αποθάρρυνε τους επενδυτές για μείωση επιτοκίων το Μάρτιο.

«Νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρος, από την αρχή αυτού του κύκλου νομισματικής πολιτικής, ότι προτιμούσαν να μείνουν πολύ ψηλά τα επιτόκια για λίγο πάρα πολύ καιρό, παρά να μειώσουν πολύ νωρίς», ανέφερε η Liz Young, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο SoFi.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 9.000 σε 224.000 την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 5.250 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 207.750.

Την ίδια ώρα, οι ενημερωμένες προβλέψεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ατλάντα δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει τη δυναμική της πορεία. Η εκτίμηση της Atlanta Fed για το GDPNow εκτινάχθηκε στο 4,2% για το πρώτο τρίμηνο. Η ίδια πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,0% την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street