Με οδηγό τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα αρκετές εισηγμένες, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με κέρδη, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τα υψηλά διετίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,6%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κερδίζει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 7.659 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,63% στις 16.964 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,38% στις 7.617 μονάδες.

Αναπροσαρμογές θέσεων

Πλούσια η εβδομάδα που λήγει σήμερα στις αγορές, με πολλούς επενδυτές να προχωρούν σε αναπροσαρμογές των θέσεων τους μετά τις αποφάσεις πολιτικής από τη Federal Reserve και την Bank of England, ενώ και τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού δεν ήταν ικανά να ενισχύσουν τις προσδοκίες για επικείμενη μείωση των επιτοκίων.

Στο μεταξύ, η Ευρώπη βρίσκεται σε ρυθμούς των κινητοποιήσεων των αγροτών, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παρεμβαίνει και να συστήνει διακοπή των ενισχύσεων του κλάδου, ώστε να επιτύχουν οι κυβερνήσεις δημοσιονομική σταθεροποίηση. Πάντως, οι διαδηλώσεις των αγροτών στη Γαλλία και στη Γερμανία ειδικά εξώθησαν τις κυβερνήσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να πολλαπλασιάσουν τις εξαγγελίες τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές