Υπό το βάρος των τραπεζικών μετοχών, αλλά και εν αναμονή της απόφασης της Bank of England για τα επιτόκια, κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με το κλίμα να παραμένει αρνητικό μετά και τη χθεσινή απόφαση της Federal Reserve.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,4%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 7.625 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,34% στις 16.845 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,79% στις 7.596 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της BNP Paribas χάνουν 8%, αφού η γαλλική τράπεζα ανέφερε πτώση τριμηνιαίων πωλήσεων και αναίρεσε τον στόχο της κερδοφορίας. Μάλιστα, η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη για λίγα λεπτά, λόγω έντονης μεταβλητότητας, σύμφωνα με το Reuters.

Από την άλλη, ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell κερδίζει 1,5%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη ολόκληρου του έτους και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3,5 δισ. δολαρίων. Η Shell ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 28,25 δισ. δολαρίων για το 2023, μετά το ρεκόρ των 39,9 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Επίσης, η Deutsche Bank σημειώνει άλμα 4,5%, καθώς ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,3 δισ. ευρώ, πολύ πάνω από τις προσδοκίες. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης σχέδια για αύξηση των επαναγορών μετοχών και των μερισμάτων κατά 50%, επιστρέφοντας 1,6 δισ. ευρώ στους μετόχους.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, αλλά οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τις προβλέψεις και τις ανακοινώσεις για τυχόν ενδείξεις σχετικά με μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές