Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της συναλλαγής που αφορά στην συγχώνευση δια απορρόφησης της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ («ICI») από τη BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. («BriQ» ή «Εταιρεία») κατά την 31η Ιανουαρίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι είχε ανακοινωθεί την 23η Φεβρουαρίου 2023.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση 16 ακινήτων της ICI έναντι συνολικού τιμήματος € 56,6 εκ., ενώ υπογράφηκε προσύμφωνο για την μεταβίβαση ενός ακόμα ακινήτου με συμφωνηθέν τίμημα € 4,0 εκ. Το σύνολο της συναλλαγής χρηματοδοτήθηκε μέσω δανεισμού.

Σε συνέχεια της απόκτησης των 17 ακινήτων, το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας θα περιλαμβάνει 42 ακίνητα συνολικής αξίας περίπου € 210 εκ. Εκτιμάται πως τα έσοδα της Εταιρείας από ενοίκια θα αυξηθούν περίπου κατά € 6,5 εκ. σε ετήσια βάση και θα ανέλθουν συνολικά στα € 16 εκ.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI) της οικογένειας Χαλικιά από την BriQ Properties.

Ήδη το πρώτο στάδιο της συναλλαγής των δύο ΑΕΕΑΠ που αφορά την πώληση 17 ακινήτων της ICI στη Briq Properties έναντι 60,57 εκατ. ευρώ, οδεύει στο τέλος.

Ο «χάρτης» της συμφωνίας

Οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης του deal είναι η έγκριση της αύξησης και μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από τους μετόχους της ICI η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά 3,9 εκατ. ευρώ και η ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20,79 εκατομμύρια, που θα επιστραφεί στους μετόχους. Στη συνέχεια ακολουθεί η δημοσίευση των μεταβολών της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου στο ΓΕΜΗ και τέλος απαιτείται η έγκριση της επιστροφής κερδών από το ΔΣ της εταιρείας.

Σε δεύτερη φάση, η BriQ θα αγοράσει το 26% των μετοχών της Intercontinental International από τη βασική της μέτοχο, Ajolico της οικογένειας Χαλικιά, έναντι 10,2 εκατ. ευρώ και τέλος, θα απορροφήσει την ICI με έκδοση νέων μετοχών.

Σημειωτέον ότι η σχέση ανταλλαγής μετοχών θα καθοριστεί βάσει της ακαθάριστης αξίας του ενεργητικού των δύο εταιρειών.

Στο τέλος της συναλλαγής, η «νέα» BriQ θα διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας κατ’ ελάχιστον 250 εκατ. ευρώ, ενώ οι μέτοχοί της θα διακρατούν το 42% της νέας εταιρείας, οι μέτοχοι της ICI το 16%, ενώ η ελεύθερη διασπορά θα διαμορφωθεί σε 41%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου