Aνοδο – ρεκόρ στη χρηματιστηριακή αξία της τον Ιανουάριο – που αποτελεί και μηνιαίο ρεκόρ για την εταιρεία – κατέγραψε ο κολοσσός της τεχνολογίας και των ημιαγωγών, Nvidia, λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τις θετικές προβλέψεις αναλυτών και την ανακοίνωση της εταιρείας για διευρυμένες προσφορές σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο πολυτιμότερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο είδε την αποτίμησή της να αυξάνεται κατά 296,52 δισεκατομμύρια δολάρια και να φτάνει τα 1,52 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο μηνιαίο υψηλό των 248,23 δισ. δολαρίων τον Μάιο του 2023.

Τον περασμένο μήνα, η μετοχή της Nvidia σκαρφάλωσε σε νέα ύψη μετά την ανακοίνωση νέων επεξεργαστών γραφικών για επιτραπέζιους υπολογιστές και τις εξελίξεις σε εξαρτήματα και λογισμικό που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft, η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, απολάμβανε επίσης μια ισχυρή αύξηση στη χρηματιστηριακή της αξία, προσθέτοντας 159,36 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξανόμενη ζήτηση για την υπηρεσία cloud Azure.

Ο τεχνολογικός γίγαντας την Τρίτη, παρουσίασε υψηλότερα από τα εκτιμώμενα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, αν και οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τα αυξανόμενα κόστη του που αναμένεται να «αυξηθούν ουσιαστικά» σε διαδοχική βάση.

Από την Τετάρτη, η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft ήταν 2,95 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 2,85 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο της Apple.
Όσον αφορά στη Meta Platforms, ενίσχυσε την χρηματιστηριακή αξία της τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η μετοχή της Meta σημείωσε άνοδο πάνω από 14% στα 451 δολάρια μετά το καμπανάκι της Πέμπτης, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της κατά 148 δισεκατομμύρια δολάρια στα 1,16 τρισεκατομμύρια δολάρια, αφού ο ιδιοκτήτης του Facebook σημείωσε άνοδο 25% στα έσοδα στα 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Στην άλλη άκρη του φάσματος, η Tesla σημείωσε την πιο αδύναμη απόδοση μεταξύ των 20 κορυφαίων παγκόσμιων εταιρειών ανά κεφαλαιοποίηση, χάνοντας περίπου το 24,5% της αξίας της τον τελευταίο μήνα λόγω ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ίλον Μασκ προειδοποίησε ότι η αύξηση των πωλήσεων θα είναι «σημαντικά χαμηλότερη» φέτος παρά τις πρόσφατες μειώσεις τιμών.

Επιπλέον, η Saudi Arabian Oil σημείωσε πτώση 7,3% στην κεφαλαιοποίσή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη