Το πρώτο ολοκληρωμένο εγχειρίδιο κανόνων για την Τεχνητή Νοημοσύνη ενέκριναν οι αντιπρόσωποι των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σφραγίζοντας την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τα κύρια σημεία εμπλοκής της Πράξης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενός εμβληματικού νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης. η πολυπλοκότητα του οποίου απαίτησε περισσότερη επεξεργασία και χρόνο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Στην ΕΕ την υιοθετεί μία στις τρεις εταιρείες

Στις 24 Ιανουαρίου, η βελγική προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ παρουσίασε την τελική εκδοχή του κειμένου, σε μια τεχνική συνεδρίαση. Τα περισσότερα κράτη μέλη διατήρησαν τότε επιφυλάξεις, καθώς δεν είχαν αρκετό χρόνο για να αναλύσουν διεξοδικά το κείμενο.

Η βελγική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, χαιρέτησε την αποφαση που ελήφθη την Παρασκευή  για τον νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης, «μια άνευ προηγουμένου νομοθεσία σε παγκόσμιο επίπεδο για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης (AI)».

Οι διαφοροποιήσεις και η «πρωτιά»

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας , είχαν εγείρει σημεία ανησυχίας, τα οποία ελήφθησαν υπόψη πριν οριστικοποιηθεί το κείμενο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτός ο «νόμος τεχνητής νοημοσύνης» είναι ένα σημαντικό βήμα, θεσπίζοντας τους πρώτους κανόνες στον πλανήτη με στόχο την τεχνητή νοημοσύνη, για να τον καταστήσει πιο ασφαλή και σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ », επιβεβαίωσε η βελγική προεδρία. \

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, υπεύθυνος για τον φάκελο, μιλησε για έναν κανονισμό «ιστορικής, παγκόσμιας πρώτης» που αναγνωρίζει «την τέλεια ισορροπία που βρήκαν οι διαπραγματευτές μεταξύ καινοτομίας και ασφάλειας».

Όσον αφορά τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, θα επιβληθούν κανόνες σε όλους για να διασφαλιστεί η ποιότητα των δεδομένων που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη των αλγορίθμων και να επαληθευτεί ότι δεν παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι οι ήχοι, οι εικόνες και τα κείμενα που παράγονται προσδιορίζονται σαφώς ως τεχνητά. Οι ενισχυμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μόνο για τα πιο ισχυρά συστήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης