Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά και τις νέες δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, ο οποίος διέψευσε τις ελπίδες των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων στο εγγύς μέλλον.

Τζερόμ Πάουελ (Fed): Σήμα για τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,37% στις 38.511 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 4.948 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,06% στις 15.619 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Estee Lauder σημειώνει κέρδη 15%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα τελευταία της αποτελέσματα. Το δεύτερο τρίμηνο της, η Estee Lauder ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 88 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη συναινετική εκτίμηση της FactSet για 54 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα ύψους 4,28 δισ. δολαρίων ξεπέρασαν τα 4,19 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τι είπε ο Πάουελ

«Θέλουμε να δούμε περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά στο 2%,» είπε ο Jerome Powell, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό CBS, προσθέτοντας ότι χρειάζεται απλώς λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη προτού κάνουμε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα για την έναρξη της μείωσης των επιτοκίων».

Ο επικεφαλής της Federal Reserve δήλωσε επίσης ότι οι αγορές μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν πέραν του Μαρτίου για να μειώσει η Fed τα επιτόκια, καθώς οι αξιωματούχοι αναμένουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός οδεύει προς το 2%.

“Ο κίνδυνος του να κινηθούμε πολύ σύντομα είναι ότι οι πραγματικά καλές ενδείξεις που είχαμε τους τελευταίους έξι μήνες με κάποιο τρόπο αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένας αληθινός δείκτης για το που κατευθύνεται ο πληθωρισμός”, δήλωσε ο Powell. “Δεν πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει”, τόνισε.

Πάντως, οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται ανοδικά στις 13 από τις τελευταίες 14 εβδομάδες, με αρκετούς αναλυτές να θεωρούν ότι η δυναμική είναι θετική. «Η θεμελιώδης αφήγηση επέζησε από ένα ισχυρό stress test την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά είναι αμφίβολο ότι οι επόμενοι μήνες θα διατηρήσουν τον ίδιο βαθμό ανοδικής ροπής που είδαμε τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Tony Pasquariello, παγκόσμιος επικεφαλής κάλυψης hedge fund της Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street