Αυξάνεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών στη Χιλή. Οι αρχές τονίζουν πως οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες προκειμένου να ελέγξουν κάπου σαράντα ενεργές εστίες.  Η σφοδρότητα των πύρινων μετώπων και το κύμα καύσωνα (η χώρα είναι στο μέσο του καλοκαιριού) επιτείνουν τις καταστροφές, με τις αρχές να τονίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

«Πρέπει να πούμε ότι με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από την ιατροδικαστική υπηρεσία, υπάρχουν 112 νεκροί (και) 32 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Μονσάλβε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία μετά το σεισμό του 2010»

Στην Κιλπουέ, σχεδόν 90 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει ολόκληρες γειτονιές καμένες και αυτοκίνητα απανθρακωμένα. Εκεί, χιλιάδες κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες την Παρασκευή, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε μετά τον σεισμό του 2010», δήλωσε ο Μπόριτς, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, με περισσότερους από 500 νεκρούς και πολλές καταστροφές.

Εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στη Χιλή

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

Εν τω μεταξύ η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς οι παράκτιες πόλεις έχουν πνιγεί στον καπνό και οι κάτοικοι των κεντρικών περιοχών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ιδιαίτερα πλήττονται οι επαρχίες Μάργα Μάργα και Βαλπαραΐσο, στις οποίες επιβλήθηκε μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας για να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Περισσότερα από 90 μέτωπα μαίνονταν σε όλη τη χώρα, έχοντας κάψει ως τώρα πάνω από 400.000 στρέμματα. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί 50 πυρκαγιές. Δεκάδες άνθρωποι στην περιοχή του Βαλπαραΐσο θεωρούνται αγνοούμενοι. Στην ίδια περιοχή οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει ζημιές σε 1.100 κατοικίες. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί σε σχέση με τις πυρκαγιές, ανέφερε το CNN.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα