Θετικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών παραμένει ισχυρή παρά την έλλειψη σαφούς χρονοδιαγράμματος για τη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όχι μόνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,02% στις 7.690 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,31% στις 16.956 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,56% στις 7.632 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ο βρετανικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου BP σημειώνει άνοδο 5%, αφού ανακοίνωσε σχέδια για ενίσχυση των αποδόσεων των μετόχων, ακόμη και μετά από την απότομη πτώση των κερδών του προηγούμενου έτους, εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Πτώση UBS

Εν τω μεταξύ, η ελβετική τράπεζα UBS σημειώνει πτώση 2,5% παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε οριακά τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου και ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει επαναγορές μετοχών αξίας έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 8,9% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis.

Οι παραγγελίες εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, ενώ οι παραγγελίες εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 9,4%. Οι νέες παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ εκτοξεύτηκαν κατά 34,5%, ενώ οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 7,5% μηνιαίως.

Οι νέες παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν κατά 8,3% και οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 10,9%, ενώ οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν κατά 1,3%.

Σε ετήσια βάση, οι ημερολογιακά προσαρμοσμένες νέες εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2,7% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές