Δεν κατάφεραν τελικά να κρατήσουν τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας μια δύσκολη εβδομάδα, πλούσια σε εταιρικά αποτελέσματα και αποφάσεις κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,1%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο +0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,09% στις 7.615 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 16.918 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,05% στις 7.592 μονάδες.

Wall Street: Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων

Οριακά έκλεισαν την εβδομάδα οι δείκτες, με τον FTSE 100 να χάνει 0,26%, τον DAX να υποχωρεί κατά 0,25% και τον CAC 40 να σημειώνει πτώση 0,55%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας διανομής τροφίμων Delivery Hero υποχώρησαν περισσότερο από 21%, μετά από αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι οι συνομιλίες για την πώληση της επιχείρησής της στη Νοτιοανατολική Ασία είχαν καταρρεύσει. Η εταιρεία πάντως δημοσίευσε μια δήλωση που επέμενε ότι η αναφορά ήταν «ψευδή».

Από την άλλη, η Vallourec σημείωσε κέρδη περίπου 3%, φτάνοντας σε υψηλό 10 μηνών, αφού η γαλλική εταιρεία κατασκευής χαλύβδινων σωλήνων εκτίμησε ότι τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος θα ξεπεράσουν τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Επίσης, η Superdry σημείωσε άλμα 118%, μετά την επιβεβαίωση του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της ότι υπάρχουν σχέδια για δημόσια πρόταση και αφαίρεση από το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Πλούσια η εβδομάδα που έληξε σήμερα στις αγορές, με πολλούς επενδυτές να προχωρούν σε αναπροσαρμογές των θέσεων τους μετά τις αποφάσεις πολιτικής από τη Federal Reserve και την Bank of England, ενώ και τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού δεν ήταν ικανά να ενισχύσουν τις προσδοκίες για επικείμενη μείωση των επιτοκίων.

Στο μεταξύ, η Ευρώπη βρίσκεται σε ρυθμούς των κινητοποιήσεων των αγροτών, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παρεμβαίνει και να συστήνει διακοπή των ενισχύσεων του κλάδου, ώστε να επιτύχουν οι κυβερνήσεις δημοσιονομική σταθεροποίηση. Πάντως, οι διαδηλώσεις των αγροτών στη Γαλλία και στη Γερμανία ειδικά εξώθησαν τις κυβερνήσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να πολλαπλασιάσουν τις εξαγγελίες τους.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μακριά από τα υψηλά, αλλά επισφράγισε τη θετική εβδομάδα

Χαμηλότερο των προσδοκιών ήταν το κλείσιμο τελικά στο χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με την πρωινή «επίσκεψη» στα υψηλά 13 ετών να μην συντηρείται τελικά, καθώς μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις στη λήξη της εβδομάδας θόλωσαν το κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,61% στις 1.385,01 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.382,58 μονάδων (+0,43%) και 1.392,27 μονάδων (+1,14%). Ο τζίρος ανήλθε στα 136,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 37,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,1 εκατ. τεμάχια αξίας 14,9 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,58% στις 3.377,61 μονάδες, ενώ στο +0,48% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.337,37 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 1.210,68 μονάδες.

Το ΧΑ ολοκλήρωσε θετικά την εβδομάδα, με τον γενικό δείκτη να κερδίζει 1,77%. Ο FTSE 25 είχε άνοδο 2%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +5,57%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές