Η Microsoft πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τις προθέσεις της να φέρει αποκλειστικούς τίτλους βιντεοπαιχνιδιών του Xbox στις κονσόλες PS5 και Nintendo Switch.

Λεπτομέρειες για τα σχέδια της Microsoft για διάθεση τίτλων σε πολλαπλές πλατφόρμες έχουν διαρρεύσει σταδιακά, με την ιστοσελίδα The Verge να αποκαλύπτει μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι το επερχόμενο παιχνίδι Indiana Jones εξετάζεται να γίνει διαθέσιμο και στο PlayStation5 της Sony.

Πώς η Microsoft «ξεκλείδωσε» το deal του αιώνα

«Ακούμε και σας ακούμε», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Φιλ Σπένσερ, σε ανάρτηση στο X. «Σχεδιάζουμε μια εκδήλωση επιχειρηματικής ενημέρωσης για την επόμενη εβδομάδα, όπου ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το όραμά μας για το μέλλον του Xbox. Μείνετε συντονισμένοι».

Όπως αποκαλύπτει το The Verge, στόχος της Microsoft ήταν να προβεί σε ανακοινώσεις αργότερα μέσα στον Φεβρουάριο, ωστόσο η διαρροή του θέματος το περασμένο Σαββατοκύριακο έφερε νωρίτερα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο η τεχνολογική ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι η Microsoft σκέφτεται επίσης να φέρει το Indiana Jones and the Great Circle της Bethesda στο PS5.

«Μια νέα προσέγγιση πολλαπλών πλατφορμών για ορισμένα παιχνίδια Xbox εμφανίζεται μέσα στη Microsoft», ανέφερε η ιστοσελίδα, «με την εταιρεία να εξετάζει ποιοι τίτλοι θα παραμείνουν αποκλειστικοί και άλλους που θα εμφανιστούν στο Switch ή στο PS5 στο μέλλον».

«Ενώ η Bethesda θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι Indiana Jones πρώτα ως αποκλειστική κονσόλα Xbox, αυτή τη στιγμή πρόκειται να έχει μια μάλλον σύντομη περίοδο αποκλειστικότητας. Μια κυκλοφορία για το PS5 εξετάζεται για μερικούς μήνες αργότερα, με την Bethesda να στοχεύει προσωρινά μια κυκλοφορία τον Δεκέμβριο του 2024 για τις εκδόσεις Xbox και PC» κατέληγε το δημοσίευμα του The Verge.

Παράλληλα, αποκάλυπτε ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Microsoft «αξιολογεί την εισαγωγή ορισμένων αποκλειστικών προϊόντων Xbox στο PS5 και το Nintendo Switch τους τελευταίους μήνες».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της υπόθεσης FTC εναντίον Microsoft αποκαλύφθηκε ότι το Indiana Jones and the Great Circle σχεδιάστηκε αρχικά για πολλαπλές κονσόλες. Ο Pete Hines, πρώην επικεφαλής των παγκόσμιων εκδόσεων της Bethesda, κατέθεσε ότι η Disney είχε συμβόλαιο για πολλές κονσόλες και ότι η συμφωνία τροποποιήθηκε ώστε να είναι αποκλειστική κονσόλα Xbox μετά την εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία