Αυξημένες πωλήσεις κατά 8% έως 10% με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας αναμένει για το 2024 η διοίκηση του ομίλου Jumbo με βάση τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία, τον προγραμματισμό για την λειτουργία νέων καταστημάτων και με την ελπίδα ότι η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα θα εξομαλυνθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Jumbo: Έκτακτη ΓΣ για χρηματική διανομή 0,6 ευρώ/μετοχή
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση «για μία ακόμη φορά, η διοίκηση του ομίλου Jumbo, αξιοποιεί την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, αναφορικά με την εξέλιξη των μεγεθών και τις στρατηγικές της επιλογές».
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 16:00 στα γραφεία διοίκησης, με κεντρικό θέμα την έγκριση της πρότασης για την καταβολή έκτακτης χρηματικής διανομής (για το 2024), μικτού ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή.
Όπως αναφέρει η διοίκηση της εισηγμένης δύο είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις για το 2024:
- Η διατήρηση των τιμών των προϊόντων, σε επίπεδα συμβατά με την εξέλιξη των εισοδημάτων των καταναλωτών.
- Η συνεχής επιβράβευση των μετόχων-συνεταίρων, για την επενδυτική τους εμπιστοσύνη.
Μεγέθη και στόχοι
Οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά τη διάρκεια του 2023, αυξήθηκαν κατά +14% περίπου σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ (1.081 εκατ. ευρώ).
Σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις, κατά τον Ιανουάριο 2024, αυξήθηκαν κατά 4% περίπου σε σχέση με τον πολύ δυνατό Ιανουάριο του 2023.
Για το 2024, στόχος του ομίλου είναι να λειτουργήσουν 3 ακόμα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία και 1 υπερ-κατάστημα στην Κύπρο.
Επιπλέον, αναμένεται η επαναλειτουργία των 2 καταστημάτων στην Ελλάδα που σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω των πλημυρών τον Σεπτέμβριο του 2023.
Η πορεία των πωλήσεων Ιανουαρίου 2024
Ελλάδα: Τον Ιανουάριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +3% περίπου.
Κύπρος: Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιανουάριο του 2024, ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +8% περίπου τον Ιανουάριου του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Ιανουάριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.