Στην «πηγή» του ιστορικού υψηλού παρέμεινε και σήμερα ο S&P 500, αλλά δεν κατάφερε να την «κατακτήσει», με τη Wall Street να κλείνει τελικά με μικτά πρόσημα, καθώς παρέμειναν οι ενδοιασμοί αρκετών αγοραστών να δώσουν εντολές πάνω από ένα όριο που ανεβάζει και το ρίσκο στα ύψη.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αντίρροπες δυνάμεις

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 38.726 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,06% στις 4.997 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 15.793 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Disney σημείωσε άνοδο περίπου 13%, αφού ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία κέρδη και αύξησε την καθοδήγησή του εν μέσω της προσπάθειας μείωσης του κόστους.

Επίσης, εταιρεία παραγωγής chip Arm σημείωσε άλμα σχεδόν 59% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα και έδωσε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τα κέρδη.

Ανασταλτικά όμως λειτούργησε η νέα άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου στο 4,16%. Η κίνηση των αποδόσεων άσκησε κάποια πίεση στις μετοχές, παρά τις πολλές ισχυρές ανακοινώσεις κερδών που ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι μια ισχυρή οικονομία μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί τα εταιρικά κέρδη και την ανάπτυξη.

Υψηλά κέρδη

«Τα κέρδη συνεχίζουν να είναι καλύτερα από το αναμενόμενο και συμβάλλουν σε ορισμένες αρκετά θετικές κινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές», σχολίασε ο Michael Arone, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην State Street Global Advisors. «Συνολικά, όσον αφορά το κλίμα, αυτό επέτρεψε στην αγορά να συνεχίσει να αγγίζει νέα υψηλά».

Μέχρι τώρα, το 77% των εταιρειών S&P που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα κέρδη, ενώ περίπου το 68% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις πωλήσεων, σύμφωνα με το FactSet. Αυτά τα ισχυρά κέρδη και η συνεχιζόμενη άνοδος των μετοχών τεχνολογίας megacap, ενίσχυσαν την αγορά στις πρόσφατες συνεδριάσεις.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εργοδότες εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να αφήσουν τους εργαζομένους τους. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανήλθαν συνολικά σε 218.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου, μειωμένες κατά 9.000 από την προηγούμενη εβδομάδα και λίγο κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 220.000.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για το επίδομα, οι οποίες τρέχουν μια εβδομάδα πίσω, μειώθηκαν στα 1,87 εκατομμύρια, χαμηλότερα κατά 23.000 και ελαφρώς κάτω από την εκτίμηση της FactSet για 1,88 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street