Με το ψυχολογικό επίπεδο και ιστορικό υψηλό των 5.000 μονάδων αναμετράται σήμερα ο S&P 500, αποτυπώνοντας τους ενδοιασμούς αρκετών αγοραστών να δώσουν εντολές πάνω από ένα όριο που ανεβάζει και το ρίσκο στα ύψη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,07% στις 38.703 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,01% στις 4.995 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,02% στις 15.760 μονάδες.

Ισορροπεί σε στενό εύρος o Γενικός Δείκτης – Κατάφερε να ανακτήσει τις 1.400 μονάδες

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Disney σημειώνει άνοδο περίπου 8%, αφού ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία κέρδη και αύξησε την καθοδήγησή του εν μέσω της προσπάθειας μείωσης του κόστους.

Επίσης, εταιρεία παραγωγής chip Arm σημειώνει άλμα σχεδόν 30% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα και έδωσε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τα κέρδη.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εργοδότες εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να αφήσουν τους εργαζομένους τους. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανήλθαν συνολικά σε 218.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου, μειωμένες κατά 9.000 από την προηγούμενη εβδομάδα και λίγο κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 220.000.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για το επίδομα, οι οποίες τρέχουν μια εβδομάδα πίσω, μειώθηκαν στα 1,87 εκατομμύρια, χαμηλότερα κατά 23.000 και ελαφρώς κάτω από την εκτίμηση της FactSet για 1,88 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street