Σταθερά στη ζώνη των 1.400 μονάδων βρίσκεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και βρέθηκε για ακόμη μία φορά να δοκιμάζει τις πρώτες του στηρίξεις, γρήγορα οι αγοραστές επενέβησαν σε επιλεγμένους τίτλους προκειμένου να απορροφήσουν τις πιέσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,23% στις 1.400,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 55,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.411,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,30% στις 1.228,66 μονάδες.

Βελτίωση μετά την «κοιλιά»

Αν και περίπου στις 11:30 το ΧΑ έκανε μια «κοιλιά» υποχωρώντας στη ζώνη των 1.390 μονάδων, εν τέλει καταφέρνει να ανακτήσει τις 1.400 μονάδες, οι οποίες όμως όπως φαίνεται θα ταλαιπωρήσουν την αγορά για λίγο. Μπροστά «βγήκαν» όμως τίτλοι που μπορούν να κάνουν με τη βαρύτητά τους τη διαφορά, ενώ σημαντική αφύπνιση παρατηρείται και στη μετοχή του ΟΤΕ.

Στη μεγάλη εικόνα, όπως την σχολιάζει και ο Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) και της βρετανικής Society of Technical Analysts, στην Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης σε υψηλό 10 ετών αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη από την πολυετή ύφεση. Για να διασφαλιστεί όμως η ανοδικότητα και η αξιοπιστία του ΧΑ, η κάθε εισηγμένη θα πρέπει να είναι σε θέση να σέβεται τους κανόνες συνετής εταιρικής διακυβέρνησης, προσθέτει.

Ο κ. Στεριώτης δίνει ιδιαίτερη βάση και στις επιδόσεις των διεθνών αγορών, καθώς το διεθνές και εγχώριο bull market συνεχίζει ακάθεκτο. Με τον αμερικάνικο σούπερ-δείκτη S&P-500 στις 5.000 μονάδες, με πρωταγωνιστές τις “7 υπέροχες” μετοχές της νέας τεχνολογίας, όλα τα στοιχήματα για μια βαθιά διόρθωση είναι στο τραπέζι.

Επίσης, οι λόγοι μιας “νότιας κίνησης” -όταν αυτή θα πραγματοποιηθεί- πιθανότατα δεν θα είναι αυτοί που φαίνονται τώρα ως πιθανότεροι. Τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν, όπως Απασχόληση, Επιτόκια, Ενέργεια, εταιρικά αποτελέσματα  έχουν τρόπον τινά “ξεθυμάνει” για την ώρα και οι Επενδυτές καλούνται να ψάξουν βαθύτερα για πιθανούς λόγους πτώσης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ κινείται πάνω από τα 13 ευρώ με κέρδη 2,09%, ενώ Jumbo, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Εθνική.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ χάνει 2,05%, με την Coca Cola να είναι στο -1,50%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Alpha Bank, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Autohellas και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών