Σε παιχνίδι διαρροών έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners, fund που ελέγχει τη United Group, μητρική της NOVA.

Στόχος του κ. Σταθόπουλου, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, είναι τόσο η αποεπένδυση του από τον όμιλο της United Group όσο και η πώληση της θυγατρικής NOVA στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «επειδή η αποτίμηση της United Group διαμορφώνει ένα μέγεθος πού πολύ δύσκολα θα καλυφθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η BC Partners φέρεται να αξιολογεί και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων κατά κομμάτια. Έτσι στο προσκήνιο έρχεται η πώληση της NOVA»

Η NOVA και η United Group

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος διερευνητικών επαφών για την πώληση του ελληνικού κομματιού της NOVA. Λέγεται μάλιστα στην αγορά, πως ο κ. Σταθόπουλος έχει αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών τη διερεύνηση δυνητικού ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες θέλουν αντίστοιχες διαδικασίες να έχουν κινηθεί και για τη United Group. Στην αγορά κυκλοφορεί ότι σχετική ανάθεση έχει γίνει στη Morgan Stanley.

Η ΔΕΗ

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές στον ΟΤ, ο κ. Σταθόπουλος έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ διαρροών περί ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την απόκτηση της NOVA. Σημειωτέον η εταιρεία δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες (λιανική) αλλά διαθέτει παρουσία και στη συνδρομητική τηλεόραση (ΕΟΝ TV).

Πηγές της ΔΕΗ με τις οποίες επικοινώνησε ο ΟΤ επισημαίνουν: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή με κανεναν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών».

Οι διαρροές περί επενδυτικού ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για τη NOVA γίνονται καθώς ως γνωστόν η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου επιθυμεί την αποεπένδυση από την United Group για να κλείσει τον κύκλο της επένδυσής της. Οπότε η διασπορά τέτοιων φημών αποσκοπεί στο να φουσκώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον με απώτερο στόχο την προσέλκυση υψηλότερων προσφορών.

Η ΔΕΗ φαίνεται να είναι ο ευσεβής πόθος του κ. Σταθόπουλου, λένε πηγές της αγοράς, αφού ο όμιλος επενδύει στρατηγικά και δυναμικά στα telecoms. Χτίζει… δίκτυο οπτικών ινών, ενώ για την περίοδο 2024 – 2026 προγραμματίζει επενδύσεις 680 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη στις τηλεπικοινωνίες, λένε πηγές, περνά μόνο μέσα από το δίκτυο των οπτικών ινών, όπου η ΔΕΗ έχει πάρει προβάδισμα από τον ανταγωνισμό και προχωρά στην ανάπτυξη του αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας. Επί της ουσίας η ΔΕΗ δραστηριοποιείται στη χονδρεμπορική αγορά ή για την ακρίβεια έχει ρόλο διαχειριστή του δικτύου των οπτικών ινών.

Σενάρια και για Vodafone

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η ΔΕΗ έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαρροών και σεναριών περί επενδυτικού της ενδιαφέροντος και σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Χαρακτηριστικά ήταν η περίπτωση της Vodafone, όταν πριν το τέλος του 2023 κυκλοφορούσε έντονα η φήμη περί συζητήσεων ανάμεσα στη δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού και την εταιρειά τηλεπικοινωνιών.

Και τότε πηγές της ΔΕΗ διέψευδαν τέτοιες συζητήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις