Μικτά είναι και σήμερα τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο της υγείας να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,06% στις 7.599 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,03% στις 16.969 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 7.654 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής Ubisoft σημειώνουν άνοδο 15%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μια «αναστροφή» της αρνητικής τάσης στην παραγωγή της στην τελευταία της έκθεση κερδών.

Εν τω μεταξύ, η L’Oreal υποχωρεί κατά 7% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο, μία ακόμη ένδειξη συνεχιζόμενης πίεσης στην αγορά πολυτελών προϊόντων.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 2,9% τον Ιανουάριο, από 3,7% τον Δεκέμβριο του 2023 και ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες των αναλυτών. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%.

Οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων σημείωσαν μείωση 2,8% σε ετήσια βάση, συμβάλλοντας στην επιβράδυνση του συνολικού πληθωρισμού. Σημαντικές μειώσεις παρατηρήθηκαν σε διάφορους ενεργειακούς τομείς, με τις τιμές των στερεών καυσίμων, του πετρελαίου θέρμανσης, της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου να πέφτουν. Ο πληθωρισμός, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 3,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές