Σε νέα υψηλά 34 ετών βρέθηκε ο Nikkei της Ιαπωνίας, ενώ οι περισσότερες αγορές της Ασίας ήταν είτε πλήρως είτε μερικώς κλειστές για τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 ξεπέρασε το όριο των 37.000 μονάδων για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά σημείωσε κέρδη 0,09% υψηλότερα στις 36.897,42 μονάδες. Ο Topix υποχώρησε κατά 0,19% κλείνοντας στις 2.557,88 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda φέρεται να είπε στην Κάτω Βουλή της χώρας ότι οι ευνοϊκές νομισματικές συνθήκες θα παραμείνουν ακόμη και αν η BOJ καταργήσει την πολιτική αρνητικών επιτοκίων.

Οι αγορές της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν ήταν κλειστές, ενώ η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύτηκαν για λίγες ώρες, λόγω ημιαργίας.

Ο S&P/ASX200 της Αυστραλίας έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 7.642,80, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί της για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Ο δείκτης έκλεισε ακόμα την εβδομάδα με πτώση 0,7%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε τη διαπραγμάτευση μισής ημέρας κατά 0,8% χαμηλότερα στις 15.746,58 μονάδες, λόγω της πτώσης των μετοχών καταναλωτικών αγαθών και τεχνολογίας. Για την εβδομάδα, ο HSI έκλεισε 1,3% υψηλότερα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του Ομίλου Softbank της Ιαπωνίας σημείωσε άλμα σχεδόν 8%, επεκτείνοντας τα κέρδη του 11,06% της Πέμπτης. Η κίνηση έρχεται καθώς οι μετοχές του σχεδιαστή chip Arm σημείωσαν άνοδο 48% την Πέμπτη. Η SoftBank εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 90% των μετοχών, πράγμα που σημαίνει ότι το μερίδιό της στην Arm αυξήθηκε κατά πάνω από 34 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές