Βουτιά περισσότερο από 7,5% κατέγραψε την Παρασκευή η μετοχή της L’Oreal, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις και επισήμανε μια επιβράδυνση της ζήτησης στην Ασία.

Το μεγαλύτερο brand ομορφιάς στον κόσμο ανακοίνωσε την Πέμπτη πωλήσεις για το τέταρτο τρίμηνο κάτω από τις εκτιμήσεις, αυξημένες κατά 2,8% στα 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αναλυτές της Barclays είχαν προβλέψει ένα ποσό κοντά στα 10,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

L’Oréal: H χρυσή κληρονόμος της γίνεται η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει εμπορικά σήματα όπως η Lancôme και η Kiehl’s, κατέγραψε επίσης αύξηση 7,6% στις πωλήσεις ολόκληρου του έτους 2023 στα 41,18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι κατώτερες των προσδοκιών πωλήσεις στο τελευταίο τρίμηνο οφείλονται στη δραστηριότητα της εταιρείας στη Βόρεια Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,2% κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο. Οι πωλήσεις κατά τα άλλα αυξήθηκαν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ο διευθύνων σύμβουλος Nicolas Hieronimus δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία παραμένει πολύ φιλόδοξη στην Κίνα, προσθέτοντας ότι έχει ισχυρά σχέδια ανάπτυξης για τη χώρα το 2024 και μετά, σύμφωνα με το Reuters.

Ο τομέας των πολυτελών ειδών βρίσκεται υπό πίεση από τα τέλη του 2023, καθώς οι σκληρές μακροοικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες έχουν επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες, ειδικά στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αντίστροφη πορεία για την ανταγωνίστρια Hermes

Ωστόσο, ορισμένα brand υψηλής ποιότητας φαίνεται να έχουν αναστρέψει αυτή την τάση, συνεχίζοντας να προσελκύουν όλο και πιο επιλεκτικούς αγοραστές.

Η μετοχή της Hermes σημείωσε άνοδο 5,1% την Παρασκευή, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων, με τους εύπορους καταναλωτές να συνεχίζουν να αναζητούν τις αποκλειστικές τσάντες και τα μεταξωτά μαντήλια Birkin παρά την άνοδο των τιμών.

Τα έσοδα τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 18% με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 3,36 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 21% στα 13,42 δισ. ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για έκτακτο μέρισμα 10 ανά μετοχή ευρώ.

Μιλώντας την Παρασκευή, ο εκτελεστικός πρόεδρος Axel Dumas είπε ότι οι τιμές των προϊόντων είναι πιθανό να αυξηθούν κατά μέσο όρο από 8% έως 9% το 2024, σύμφωνα με το Bloomberg, στοιχείο που αντανακλά τη συνεχιζόμενη απήχηση της εταιρείας σε μια ολοένα και πιο «πολωμένη» αγορά.

Η μετοχή της Hermes σημειώνει άνοδο άνω του 13% από την αρχή του έτους, με την LVMH να καταγράφει άνοδο 11%, ενώ η Burberry σημείωσε πτώση 8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή