Στη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «Βespoke SGA Services Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» προχώρησε η Bespoke SGA Holdings, με τον πολυσχιδή επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο να προχωρά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός δυναμικού ομίλου με πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, με κορωνίδα την εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ.

Η νέα εταιρεία, η οποία συστάθηκε πριν δύο μέρες με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, έχει μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και μοναδικός της μέτοχος είναι η Bespoke SGA Holdings.

Το ενδιαφέρον είναι πως στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, πέραν των «συνήθων υπόπτων», όπως η κα Μαρία Γεώργαλου, για χρόνια συνεργάτης του κου Θεοδωρόπουλου και αντιπρόεδρος της Bespoke, συμμετέχει και η κα Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, πρώην βασική μέτοχος της ΙΟΝ και σημερινή πρόεδρος της εταιρείας.

Σκοπός της εταιρείας με βάση το καταστατικό είναι:

• H παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς συνδεδεμένες / συνεργαζόµενες ή τρίτες εταιρείες.
• H παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
• Η άσκηση κάθε εμπορικής δραστηριότητας είτε για λογαριασμό της είτε για λογαριασμό τρίτων.

Η έδρα της εταιρείας είναι στο Μαρκόπουλο Αττικής, συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΙΟΝ.

Τα «όπλα» της Bespoke

Με την ΙΟΝ σε περίοπτη θέση και νωπό το νέο deal των Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Νίκου Καραμούζη και Απόστολου Ταμβακάκη οι οποίοι εξαγόρασαν το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Μεντεκίδης (νερά ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ), η Bespoke κατέχει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο υγιών εταιρειών παραγωγής τροφίμων, το οποίο πιθανόν θα ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι ο όμιλος συμμετοχών να βρεθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό σε ορίζοντα τριετίας, όπως είναι ο απώτερος στόχος του επιχειρηματικού ηγέτη της.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, τη Wonderplant, τις εταιρείες αλλαντικών Έδεσμα και έτοιμων φαγητών και σαλατών Αμβροσία, την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί (εξαγοράστηκε από κοινού με την EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη) με δραστηριοποίηση στην παραγωγή PL χυμών διαθέτοντας και το σήμα Viva και τον όμιλο Chipita Foods με διάφορες συμμετοχές όπως αυτή της κοινοπραξίας με την Britannia Industries στην Ινδία.

Πέραν των όσων αναφέρθηκαν, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας διαθέτει και άλλες επιχειρηματικές συμμετοχές, που βρίσκονται εκτός της περιμέτρου του ομίλου συμμετοχών, όπως το 25% της ΜΕΒΓΑΛ, το 25% της Λάβδα με τις καραμέλες και το 5% της Larisa Face Covers κ.ά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις