
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η αξία της Hermès International ξεπέρασε αυτή της της L’Oreal, καθιστώντας την κατασκευάστρια εταιρεία της θρυλικής τσάντας Birkin, τη δεύτερη εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στο γαλλικό blue-chip δείκτη CAC 40.
Η ισχυρή έκθεση εσόδων της Hermès που είδε το φως δημοσιότητας, οδήγησε τη μετοχή της πολυτελούς εταιρείας σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ την ίδια ημέρα που οι μετοχές της εταιρείας ομορφιάς υποχώρησαν παρά τις αντίθετες προβλέψεις.
Hermès: Δημιούργησε τη μεγαλύτερη οικογενειακή περιουσία της Ευρώπης αφού απέρριψε την LVMH
Με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 230 δισ. ευρώ (248 δισ. δολάρια), η γαλλική εταιρεία πώλησης ειδών πολυτελείας που ειδικεύεται στο δέρμα, στο μετάξι και το κασμίρι, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση στο γαλλικό δείκτη αναφοράς, πίσω από τον αντίπαλό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, η οποία εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ με περισσότερα από 400 δισ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία της L’Oreal υποχώρησε στα 225 δισ. ευρώ.

Ανθεκτικότητα
Η Hermès αψηφά την ευρύτερη ύφεση στην αγορά προϊόντων υψηλής ποιότητας, καθώς η έκθεσή της στους υπερπλούσιους τη θωρακίζει από τα χειρότερα της ύφεσης και παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας έχει μειωθεί από την παγκόσμια επιβράδυνση, ιδίως σε αγορές όπως η Κίνα.
Ο γαλλικός οίκος εμφανίζει μεγάλα κέρδη όπως έχουν και άλλοι μεγάλοι προμηθευτές ειδών πολυτελείας υψηλών προδιαγραφών – από τη LVMH του Αρνό και την Cartier του Richemont μέχρι τη Chanel και την Prada των αδελφών Βαρτχάιμερ, εξηγεί το Bloomberg.
Ωστόσο η περιουσία της οικογένειας αυξήθηκε ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ειδικά καθώς η μετά την πανδημία άνθηση του τομέα αρχίζει να εξασθενεί. Αλλά η Hermès, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση για ορισμένες από τις τσάντες της, έχει μείνει ισχυρή.
Τα αποτελέσματα ήταν «ακλόνητα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Citigroup Inc. Thomas Chauvet. Και όπως επισημαίνει και το Bloomberg, έδωσε ώθηση στη μετοχή έως και 6,3% σε επίπεδο ρεκόρ.
Η γαλλική L’Oreal δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά. Αντίξοες ήταν οι επιδόσεις της στη Βόρεια Ασία λόγω της δύσκολης αγοράς ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου, ασκώντας πίεση στη μονάδα premium και τραβώντας τη μετοχή της προς τα κάτω σχεδόν 8%.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια