Αυτοοδηγούμενο όχημα της Waymo, θυγατρικής εταιρείας της Alphabet, πυρπόλησαν άγνωστοι στο Σαν Φρανσίσκο το Σάββατο, εκτοξεύοντας ένα πυροτέχνημα στο εσωτερικό του.

Waymo – Παρουσίασε ρομποτικό ταξί που δεν έχει καν τιμόνι

Όπως σημειώνει το Reuters, αν και δεν πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά αυτοοδηγούμενου οχήματος, η σοβαρότητα του περιστατικού καταδεικνύει την αυξανόμενη εχθρότητα του κοινού απέναντι στα αυτόματα αυτοκίνητα μετά από ένα ατύχημα με παρασύρση πεζού πέρυσι, στο οποίο ενεπλάκη ένα αυτοοδηγούμενο όχημα της Cruise, θυγατρικής της General Motors.

Το περιστατικό

Η Waymo δήλωσε ότι γύρω στις 9 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), άγνωστο άτομο έσπασε ένα παράθυρο του αυτοκινήτου και πέταξε ένα πυροτέχνημα στο εσωτερικό του, βάζοντας φωτιά στο όχημα. Η Waymo δεν ανέφερε τι προκάλεσε την επίθεση του πλήθους στο αυτοκίνητο.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει το ηλεκτρικό όχημα να καίγεται, παράγοντας ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού.

«Το όχημα δεν μετέφερε επιβάτες και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Συνεργαζόμαστε στενά με τους τοπικούς αξιωματούχους ασφαλείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης», ανέφερεη εταιρεία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απανθρακωμένα υπολείμματα του αυτοκινήτου, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η φωτιά προκλήθηκε από εκτόξευση πυροτεχνήματος μέσα στο όχημα.

Και άλλα ατυχήματα

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα αυτοκίνητο Waymo χωρίς οδηγό συγκρούστηκε με έναν ποδηλάτη στο Σαν Φρανσίσκο, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Το περιστατικό εξετάζεται από τη ρυθμιστική αρχή αυτοκινήτων της πολιτείας.

Στις 2 Οκτωβρίου, ένας πεζός που χτυπήθηκε από άλλο όχημα εκσφενδονίστηκε στην πορεία ενός αυτοκινούμενου οχήματος της Cruise και κατόπιν σύρθηκε για 6 μέτρα.

Η Καλιφόρνια ανέστειλε την άδεια δοκιμής για οχήματα χωρίς οδηγό της εταιρείας και η Cruise απέσυρε όλα τα αυτοοδηγούμενα οχήματά της στις ΗΠΑ από τις δοκιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα