Με μικτά πρόσημα και έντονη νευρικότητα έκλεισε σήμερα η Wall Street, η οποία προσπάθησε να διαχειριστεί τα επίπεδα του S&P 500, ο οποίος από την Παρασκευή έριξε το “κάστρο” των 5.000 μονάδων, ενώ αναμένει και πλήθος κρίσιμων στοιχείων αυτήν την εβδομάδα.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με κέρδη- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,33% στις 38.798 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,09% στις 5.021 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,30% στις 15.942 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 5.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία, ενώ από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί περισσότερο από 5%, τιμολογώντας πολύ καλά νέα από το μέτωπο της οικονομίας, όπως σχολιάζει και ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management.

Στο βασικό σενάριο, σύμφωνα με τον Haefele, ο S&P 500 θα τελειώσει το έτος στα τρέχοντα επίπεδα. Αλλά σε ένα ιδανικό οικονομικό αποτέλεσμα «Goldilocks», με ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό, ο Haefele πιστεύει ότι ο δείκτης των 500 μετοχών θα μπορούσε να τελειώσει το έτος γύρω στις 5.300 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Salesforce επηρέασε με την βαρύτητα της τον Dow, με την μετοχή της να υποχωρεί κατά 1%. Από την άλλη, η Diamondback Energ σημείωσε άνοδο σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγόραζε την παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου Endeavor Energy Partners.

Την ίδια ώρα, η εβδομάδα που άνοιξε σήμερα θα έχει σημαντικές ανακοινώσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Περίπου 61 εταιρείες στον S&P 500 πρόκειται να αναφέρουν τα αποτελέσματα τους, συμπεριλαμβανομένων των Lyft, Instacart και DoorDash. Επίσης, εταιρείες όπως η AutoNation, η Kraft Heinz, η Hasbro και η Coca-Cola θα καταδείξουν την πορεία των καταναλωτικών δαπανών.

Ο ΔΤΚ

Αυτήν την εβδομάδα, το ενδιαφέρον θα πέσει και στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή που πρόκειται να ανακοινωθεί την Τρίτη. Επίσης, αναμένεται η πορεία για τις λιανικές πωλήσεις, την παραγωγή, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, τις εκκινήσεις κατοικιών και τον δείκτη τιμών παραγωγού ή PPI.

Σταδιακά θα εισέρχεται στην ατζέντα των αγορών και η προεκλογική κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Όπως σχολίασε η Barclays, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι η Federal Reserve προσαρμόζει τη νομισματική της πολιτική ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εκτίμησή της, η Fed αποφεύγει να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις πολιτικής της πριν από τις εκλογές για να αποφύγει την κατηγορία για χειραγώγηση ή υποστήριξη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street