Η Nvidia, η μεγάλη εταιρία παραγωγής επεξεργαστών ξεπέρασε για λίγο σε κεφαλαιοποίηση τη Δευτέρα τον άλλο κολοσσό των big tech εταιριών (τον γίγαντα του λιανεμπορίου), την Amazon.

Ο λόγος που η Nvidia έφτασε σε αξία τα 1,82 τρισ. δολάρια αφήνοντας πίσω με 1,81 τρισ. δολάρια την Amazon,  είναι «η φρενίτιδα της AI » σημειώνει το Reuters.

Nvidia: Δημιουργεί νέα μονάδα για να διεκδικήσει αγορά 30 δισ. δολαρίων

Η Nvidia είναι (για πόσο;) η τέταρτη πιο πολύτιμη εταιρεία των ΗΠΑ καθώς στο υψηλό ρεκόρ των 734,96 δολαρίων, ήταν λίγα δισεκατομμύρια μακριά από το 1,87 τρισ. δολάρια της Alphabet, ιδιοκτήτριας της Google, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η τελευταία φορά που η Nvidia είχε μεγαλύτερη αξία από την Amazon ήταν το 2002, όταν η αξία της καθεμιάς ήταν κάτω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια !

Μετά τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις του τριμήνου των διακοπών της Amazon τον περασμένο μήνα, οι επενδυτές προσβλέπουν στα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia στις 21 Φεβρουαρίου, την τελευταία από τις εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης που υποβάλλουν εκθέσεις για τη φετινή περίοδο κερδών.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές ενόψει της έκθεσης, με τις μετοχές να κερδίζουν 47% από την αρχή του έτους, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη κερδισμένη μεταξύ των στοιχείων του S&P 500.

Άνοδος 223% τον τελευταίο χρόνο

Το στοίχημα για την ισχυρή ζήτηση τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει απογειώσει τις μετοχές της Nvidia, καθιστώντας την τη μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λεγόμενων «Magnificent Seven» , με άνοδο 223% τους τελευταίους 12 μήνες. Η Meta Platforms , η μητρική εταιρία του facebook είναι δεύτερη με άνοδο 163%.

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft  ξεπέρασε την Apple  για να γίνει η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, με την Alphabet στην τρίτη θέση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή