Στην ευρύτερη ζώνη των 1.400 μονάδων ταλαντεύεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αφήνει το προβάδισμα στους πωλητές, με τα επίπεδα πλέον να στηρίζονται σε μικρή μερίδα τίτλων, που το ειδικό τους βάρος αναχαιτίζουν τις πιέσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,19% στις 1.398,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 38,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση επίσης 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.403,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,39% στις 1.220,29 μονάδες.

Οι εισροές οδηγούν την αγορά

Αν και οι πωλητές υπερτερούν στο ταμπλό, οι αγοραστές δείχνουν να απορροφούν την προσφορά, αφήνοντας όμως τις ενδοσυνεδριακές διορθώσεις ανέπαφες και τις εναλλαγές ενδιαφέροντος στους τίτλους συνεχείς. Όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, μπροστά μας πλέον έχουμε το placement της Πειραιώς σαν πιο σημαντικό χρηματιστηριακό γεγονός. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και η υπερκάλυψη δεδομένη τονίζοντας ότι οι ξένοι συνεχίζουν να απορροφούν πακέτα σε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών μιας και δεν βρίσκουν εύκολα μεγάλη προσφορά στην αγορά.

Ο κ Ζαχαράκης υπενθύμισε μάλιστα ότι το προηγούμενο διάστημα είδαμε και στα επίσημα στατιστικά να αυξάνονται οι τοποθετήσεις από τους ξένους, αλλά παράλληλα να αυξάνονται και οι νέοι κωδικοί που ενεργοποιούνται και πάλι στην αγορά. Η επιτυχία του Ελ. Βενιζέλου βοήθησε σημαντική στην προσέλκυση νέων επενδυτών ενώ μέρος των κεφαλαίων που δεν μπόρεσαν να αγοράσουν στο IPO τοποθετούνται στην αγορά

Ο ΓΔ προσπαθεί να αφήσει πίσω του τις 1.400 μονάδες, ενώ παράλληλα και ο S&P αντίστοιχα το επίπεδο των 5.000 μονάδων. Είναι δεδομένο ότι στα επίπεδα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δούμε διακυμάνσεις μιας και τα επίπεδα έχουν μνήμη τόσο από το 2009 όσο και από το 2003, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκης. Παρόλα αυτά να σημειωθεί πως η αγορά κάνει προσπάθεια να ανακαταλάβει το οχυρό που έχασε το 2010, ενώ ουσιαστικά οι περισσότεροι τίτλοι το έχουν ήδη καταφέρει εδώ και μεγάλο διάστημα και πλέον ο τραπεζικός είναι αυτός που θα πάρει το τεχνικό βάρος στις πλάτες του.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, άνω του 1% είναι η πτώση σε Cenergy, Quest, Autohellas και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Eurobank, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Alpha bank, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Εθνική και Λάμδα.

Από την άλλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια, σημειώνουν κέρδη 1,05%, με τις Coca Cola, Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Σαράντης, ΟΤΕ και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών