Σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους νέους ψηφοφόρους, ο Τζο Μπάιντεν άνοιξε έναν επίσημο λογαριασμό στο TikTok για την προεκλογική του εκστρατεία. Το γεγονός είναι αξιοσημείωτο καθώς το TikTok είναι προς το παρόν απαγορευμένο στις περισσότερες συσκευές που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο λογαριασμός TikTok, «@bidenhq», έκανε το ντεμπούτο του την Κυριακή κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στην Κίνα και του Super Bowl 58 στις ΗΠΑ.

@bidenhqlol hey guys

♬ Fox nfl theme – Notrandompostsguy

Στα τέλη του 2022, ο Μπάιντεν υπέγραψε νομοθεσία που απαγόρευε στις περισσότερες συσκευές που ανήκουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χρησιμοποιούν το TikTok. Όπως επισημαίνει το CNBC, η διάταξη ήταν μέρος ενός τεράστιου νομοσχεδίου δαπανών και, εκείνη την εποχή, αντιπροσώπευε μια σημαντική νίκη για τα γεράκια της Κίνας στο Κογκρέσο.

Αρκετές πολιτείες και η πόλη της Νέας Υόρκης ακολούθησαν επίσης το παράδειγμά τους, απαγορεύοντας το TikTok σε κρατικές συσκευές πέρυσι, υποδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα ανησυχιών για την ασφάλεια.

Σχέσεις αγάπης- μίσους

Η μητρική εταιρεία του TikTok είναι η ByteDance με έδρα την Κίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Shou Zi Chew είναι από τη Σιγκαπούρη και απόφοιτος του Harvard Business School.

Ένας από τους μεγαλύτερους εξωτερικούς επενδυτές της TikTok είναι η  Susquehanna International Group. Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της εταιρείας, Jeffrey Yass, δώρισε εκατομμύρια σε νομοθέτες που θέλουν να εμποδίσουν την πλήρη απαγόρευση της εφαρμογής στις πολιτείες.

Αρκετοί αμερικανοί νομοθέτες κατηγόρησαν το TikTok και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι διαδίδουν περιεχόμενο στο διαδίκτυο που είναι επιβλαβές για την ψυχική υγεία των παιδιών και ότι δεν προστατεύουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο.

Σύμβουλοι της εκστρατείας του Μπάιντεν είπαν στο NBC News ότι ο λογαριασμός TikTok αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να συναντηθούν οι ψηφοφόροι όπου βρίσκονται.

Η εφαρμογή παραμένει απαραίτητη για τους νεότερους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ηλικία ψήφου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της Pew Research που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του 2023, περίπου το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι λαμβάνουν τακτικά ειδήσεις από το TikTok.

Ο Λευκός Οίκος διατηρεί μια σχέση αγάπης-μίσους με την TikTok από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Από τη μια πλευρά, η διοίκηση φλέρταρε ανοιχτά τους αστέρες και τους παραγωγούς περιεχομένου του TikTok για να βοηθήσουν στη διάδοση μηνυμάτων δημόσιας υπηρεσίας και στην εμπλοκή των νέων σε πολιτικά γεγονότα. Από την άλλη, πλευρά οι ανησυχίες για την Κίνα ενίσχυσαν τον σκεπτικισμό, με τον Λευκό Οίκο να προχωρεί σε σειρά περιορισμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση