Την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους έλαβαν σύμφωνα με πληροφορίες οι όμιλοι Αστέρας και Ελέτα. Από την κίνηση αυτή δημιουργείται ένα καινούργιο σχήμα ανεξάρτητων λιανεμπόρων στην Ελλάδα, με 632 επιχειρήσεις που λειτουργούν 796 καταστήματα με συνολικό τζίρο 873 εκατ. ευρώ και 4.630 εργαζόμενους.

Σούπερ μάρκετ: Πώς το Airbnb αλλάζει το καλάθι

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως σχετική επιστολή αναμένεται να σταλεί από στιγμή σε στιγμή στους προμηθευτές τους στην βιομηχανία, με την οποία θα ενημερώνονται για την παραπάνω εξέλιξη. Παράλληλα, θα ζητείται η ενεργή συμπαράστασή τους, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου στον χώρο των επιχειρήσεων τροφίμων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, βασικός στόχους του νέου ενιαίου σχήματος είναι η πέρα από την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών και η προσφορά μεγάλης ποικιλίας προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές ενώ φιλοδοξεί να δώσει νέα δυναμική στην αγορά, μέσα από την μεγάλη ποικιλομορφία των σημείων πώλησης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιχειρηματιών που απαρτίζουν το δίκτυο.

Ο Αστέρας

Ο Όμιλος supermarket Αστέρας Εμπορική ΑΕ, ιδρύθηκε το 1993 και αποτέλεσε την πρώτη κίνηση για συνεργασία ελληνικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, σε μια κοινή συμμαχία, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του να ανταγωνισθούν τις μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις του χώρου και γενικότερα να έχουν βασικό ρόλο στις εξελίξεις του λιανεμπορίου στην χώρα μας.

Ο όμιλος ΕΛΕΤΑ

Ο όμιλος αγορών ΕΛΕΤΑ δημιουργήθηκε το 1998 από επαγγελματίες του χώρου προκειμένου να στηρίξει τα ελληνικά μικρομεσαία καταστήματα supermarket. Με Πρόεδρο του ομίλου τον Στέφανο Μπαλάσκα κατάφερε μέσα από το πέρασμα της εικοσαετίας να καθιερωθεί στον χώρο με το εμπορικό σήμα “proton”.

Ανοδική τροχιά

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana, ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2023 διαμορφώθηκε στα 11,8 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 1,077 δισ. ευρώ ή +10%. Αυξημένος κατά 2,5% ήταν και ο όγκος των πωλήσεων συγκριτικά με το 2022. Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις