Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το περιστατικό με την «πτώση» του server, στο ΕΚΠΑ. Οι εισαγγελικές αρχές παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησής της την υπόθεση και – κατά πληροφορίες – ανέμεναν κάποια έγγραφη αναφορά, αλλά τελικά προκρίθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αντιδρούν με την υπογραφή τους εκατοντάδες πανεπιστημιακοί

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και συγκεκριμένα αυτές της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων .

Στόχος είναι να διακριβωθεί ποια η έκταση της ζημίας στη  λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και να ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Η διενέργεια της  προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στο  Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού  και στη διάρκεια αυτής θα ληφθούν καταθέσεις  εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών και θα ζητηθεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της ΕΔΕ που φέρεται να  διενεργείται .

Το πρόβλημα στη λειτουργία του ΕΚΠΑ παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας, μετά την κίνηση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων να «ρίξει» τον σέρβερ του πανεπιστημίου στο πλαίσιο της αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα