Στο νέο επίδομα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση για τις μητέρες που είναι αγρότισσες αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη. Έτσι λοιπόν στο επίδομα που δίνεται στην τρίτεκνη και πολύτεκνη μητέρα θα προστεθεί και το επίδομα για την αγρότισσα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, είπε η υπουργός, προσθέτοντας τη συνεισφορά του υπουργείου Εργασίας στη γενικευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακόψει την οργή των αγροτών.

Συγκεκριμένα η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Δεν μιλήσαμε ποτέ για τη γυναίκα αγρότισσα. Γυναίκες που είναι πίσω από τους συζύγους ή βοηθούν.
Επειδή χειριζόμαστε τον λογαριασμό αγροτικής εστίας σκοπεύουμε πάρα πολύ σύντομα το επίδομα που δίνουμε στην τρίτεκνη και πολύτεκνη μητέρα, να προσθέσουμε και την αγρότισσα που έχει το πρώτο και το δεύτερο παιδί.

Τριψήφιος αριθμός τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη – «Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα Μητσοτάκη»

Είναι μια παρέμβαση που θα φτάσει στο σύνολο των 2 εκατ. ευρώ και θα το κάνουμε από τον Απρίλιο και μετά. Δεν συνδέεται καθόλου με τις διαμαρτυρίες, αλλά έχει να κάνει με την ενίσχυση της αγροτικής οικογένειας».

Δεν κάμπτονται οι αγρότες

Για την ώρα, τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν έχουν ικανοποιήσει τους αγρότες οι οποίες επιναι αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Οι νέες παροχές για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση απέχουν από τα αιτήματα, με τα οποία πορεύονται από την αρχή των κινητοποιήσεων, και η μη ικανοποίησή τους, που δεν τους επιτρέπει να διασφαλίσουν ένα εισόδημα για να συνεχίσουν να παράγουν, να παραμείνουν στα χωριά τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς, είναι ακριβώς αυτό που τους κρατά τους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι το νέο πρόγραμμα τιμολόγησης στο αγροτικό ρεύμα από την 1η Απριλίου και η καταβολή της προκαταβολής του 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO