
Κλειστός για τους επισκέπτες αναμένεται να παραμείνει τη Δευτέρα ο Πύργος του Άιφελ, καθώς οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία απαιτώντας από τη δημοτική αρχή του Παρισιού να επανεξετάσει το πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης του μνημείου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές υποεκτιμούν το κόστος συντήρησης του ηλικίας 135 ετών μνημείου, εν όψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Γαλλία: Γιατί ο Πύργος του Άιφελ… ψηλώνει κάθε καλοκαίρι;
Εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν ότι ο δήμος του Παρισιού, που κατέχει το 99% του φορέα εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ, ονόματι SETE, βασίζεται σε ένα «μη βιώσιμο» επιχειρηματικό μοντέλο που δίνει υπερβολική έμφαση στις πωλήσεις εισιτηρίων και υποτιμά το κόστος συντήρησης και επισκευών.
Το συνδικάτο που εκπροσωπεί 400 εργαζόμενους στον Πύργο του Άιφελ υποστηρίζει ότι το τρέχον σχέδιο συντήρησης του Πύργου λειτουργεί εις βάρος των επισκεπτών και επιβαρύνει τους εργαζόμενους με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.
Κίνδυνος να κλείσει το μνημείο εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων
Η SETE υπολογίζει ότι το μνημείο θα προσελκύσει 7,4 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Το συνδικάτο ωστόσο αντιτείνει ότι ο αριθμός αυτός δεν έχει επιτευχθεί ποτέ. Ο πύργος, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς, υποδέχεται συνήθως περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, ή περίπου 20.000 την ημέρα.
Οι εργαζόμενοι του Πύργου είχαν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση και στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα που σηματοδοτούσε την 100ή επέτειο του θανάτου του Γκουστάβ Άιφελ, του Γάλλου μηχανικού, η εταιρεία του οποίου σχεδίασε και κατασκεύασε τον πύργο για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι. Η απεργιακή κινητοποίηση εκείνη είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων των εργαζομένων με τις αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας.
Κατά την ίδια περίοδο, το συνδικάτο είχε προειδοποιήσει ότι με βάση τον τρέχοντα προϋπολογισμό του δήμου του Παρισιού, ο πύργος θα μπορούσε να κλείσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος συντήρησης.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές