Στην επίτευξη του στόχου που έχει συνδέσει η ΔΕΗ με την έκδοση του ομολόγου βιωσιμότητας (Sustainability Linked Bond) επιστρέφει η ελληνική εταιρεία σύμφωνα με το Anthropocene Fixed Income Institute.

Το εξειδικευμένο ινστιτούτο που μελετά τις αγορές χρέους και ιδίως τα ομόλογα που συνδέονται με ρήτρες βιωσιμότητας ή ESG, προχωρά στην παραπάνω εκτίμηση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

ΔΕΗ: Συνάντηση του Γιώργου Στάσση με τον Τζέφρι Πάιατ με ενεργειακή ατζέντα στην Ουάσιγκτον

Με βάση αυτήν την εξέλιξη που περιγράφει το AFII το κουπόνι δεν θα επιβαρυνθεί με το πέναλτι που προβλέπεται στους όρους της έκδοσης του ομολόγου σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση εκπομπών CO2.

Τα ομόλογα με ρήτρα βιωσιμότητας ή με κριτήρια ESG προβλέπουν την ενεργοποίηση πέναλτι για τους εκδότες αν χάσουν κάποιον από τους προκαθορισμένους στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης.

Η ανάκαμψη της ΔΕΗ

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg η ανάπτυξη της ΔΕΗ σηματοδοτεί μία ανάκαμψη για την κρατική εταιρεία.

Η μη επίτευξη στόχου από τη μεριά της δημόσιας εταιρείας στο τέλος του 2022, που συνδεόταν με ένα ομόλογο SLB λήξης του 2026 πυροδότησε φήμες πως θα ήταν αδύνατο να πετύχει και στόχο που έχει τεθεί στο τέλος του 2024 και συνδέεται με άλλο ομόλογο SLB λήξης του 2028.

Το ομόλογο ΔΕΗ 2028 στοχεύει σε μείωση 57% των εκπομπών αέριων ρύπων της κατηγορίας Scope 1 έως το 2024 σε σχέση με το 2019. Η AFII είπε ότι «η παρουσίαση της εταιρείας τον περασμένο μήνα (Capital Markets Day), η οποία περιελάμβανε λεπτομέρειες για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα της εταιρείας, της δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι έχει επιτύχει τον στόχο”, σημειώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του AFII Jo Richardson.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις