Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας την Παρασκευή για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι και τον διετή πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μια μέρα μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του για την Καλιφόρνια, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, παραπέμποντας σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Το πακέτο «θα θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για ό,τι συνέβη στον Ναβάλνι» και για τις ενέργειές της κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις κυρώσεις.

ΕΕ: «Εξοργισμένοι με τον θάνατο του Ναβάλνι – Θα επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους διαδικτυακά, ο Κίρμπι είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τη Ρωσία για «πλήρη διαφάνεια» σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Ναβάλνι την περασμένη Παρασκευή.

Η σωφρονιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τότε ότι ο Ναβάλνι έπεσε αναίσθητος μετά από μια βόλτα και πέθανε.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε ευθέως τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εκδώσει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

«Όποια ιστορία κι αν αποφασίσει να πει στον κόσμο η ρωσική κυβέρνηση, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος Πούτιν και η κυβέρνησή του ευθύνονται για τον θάνατο του Ναβάλνι», είπε ο Κίρμπι.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα αναζητά περισσότερες πληροφορίες για τον θάνατο του Ναβάλνι, σύμφωνα με τον ίδιο,  «αλλά είναι δύσκολο να φτάσεις σε σημείο που να μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα έλεγαν οι Ρώσοι για τον θάνατό του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή