Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων βρίσκεται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να διατηρούν και πάλι ένα ελαφρύ προβάδισμα, επαναφέροντας τις προσπάθειες της αγοράς να εκδηλώσει άμυνες στα τρέχοντα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,36% στις 1.419,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.446,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,33% στις 1.225,21 μονάδες.

Παραμένουν οι πιέσεις

Η αγορά πρέπει να περάσει από τη διαδικασία της διόρθωσης, μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα από την έναρξη του 2024, με τον τραπεζικό κλάδο μάλιστα να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Και μπορεί να έχει βρει μέχρι τώρα τις δυνάμεις να ανακόψει αυτές τις πιέσεις, όμως χωρίς τον κλάδο – σηματωρό δεν μπορεί να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση των υψηλών 13 ετών, στα οποία έχει «κολλήσει» στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Όσο όμως η αγορά καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα και να παραμείνει πάνω από τις 1.400 μονάδες, η τάση της δεν έχει αλλάξει, ενώ επιμέρους επιχειρηματικές εξελίξεις συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον σε επιλεγμένους τίτλους που μπορούν να δώσουν στηρίξεις. Άλλωστε, όπως συμφωνούν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, η συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη σε καίρια σημεία τάσης, όπως τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς μερίδα των επενδυτών ρευστοποιούν κέρδη και μέρος αυτών επανεπενδύεται σε τίτλους που έχουν μείνει αισθητά πίσω.

Την ίδια ώρα, είναι λογικό και ευκταίο μέρος των κερδών να παραμένει στα τερματικά, καθώς η αγορά αναμένει μια μεγαλύτερη διόρθωση. Και όσο αυτή δεν έρχεται τόσο η ανοδική ορμή μειώνεται, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις συσσώρευσης. Άλλωστε, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η επιφυλακτικότητα αρκετών να δώσουν εντολές αγοράς σε πολυετή υψηλά αρκετών τίτλων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Alpha Bank και ο Σαράντης βρίσκονται στην κορυφή των απωλειών, καθώς η πτώση τους ξεπερνά το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΔΕΗ, Τιτάν, Πειραιώς, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Jumbo.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Coca Cola, Quest και Aegean, αλλά καμία δεν κινείται πάνω από το +1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών