Μικτά πρόσημα σημειώνουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό αυτήν την εβδομάδα, στη σκιά των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,61% στις 7.672 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,02% στις 17.071 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 7.791 μονάδες.

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της HSBC βυθίζονται κατά 6,7%, μετά την αναφορά μείωσης 80% των κερδών προ φόρων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023. Η τράπεζα επιβαρύνθηκε με 3 δισ. δολάρια για τη συμμετοχή του στην Bank of Communications και 2 δισ. δολάρια από την πώλησή του στη Γαλλία.

Επίσης, η μετοχή της Rio Tinto υποχωρεί 1,2% αφού τα υποκείμενα κέρδη μειώθηκαν περίπου 12% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2023, καθώς οι χαμηλότερες τιμές σιδηρομεταλλεύματος και η ζήτηση επιβάρυνε τα αποτελέσματα. Επίσης η εταιρεία προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξανόμενο κόστος.

Στο μεταξύ από το μέτωπο της οικονομίας οι αγορές αναμένουν την εκτίμηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης της ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης αναμένεται να δείξει μόνο μια ελαφρά βελτίωση από το επίπεδο -16,1 του Ιανουαρίου, καθώς το περιφερειακό κλίμα παραμένει αδύναμο με την ευρωζώνη να αποφεύγει οριακά την ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές