Η προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ ξόδεψε περισσότερα από όσα συγκέντρωσε τον Ιανουάριο, σε ένα ανησυχητικό σημάδι για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2024, του οποίου η ευρύτερη πολιτική λειτουργία χρηματοδοτεί επίσης τις δικαστικές αμοιβές του.

Μόνο τον Ιανουάριο, η επιτροπή πολιτικής δράσης που συνεργάζεται με τον Τραμπ ξόδεψε 2,9 εκατομμύρια δολάρια για νομικές αμοιβές. Ξεχωριστά, η εκστρατεία του Τραμπ έλαβε 8,8 εκατομμύρια δολάρια, αλλά πλήρωσε 11,4 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή. Η εκστρατεία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με μετρητά 30,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μεγαλύτερο έξοδό του ήταν τα 4,7 εκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε για διαφημιστικό χρόνο.

Μετά το πρόστιμο και την απόφαση για απάτη έρχεται η σειρά των επιχειρήσεων Τραμπ

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τραμπ πιθανώς συγκέντρωσε περισσότερα από όσα δείχνουν τα αρχεία της προεκλογικής του εκστρατείας. Σχεδόν όλες οι δωρεές του προέρχονται από την Κοινή Επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων του Trump Save America, η οποία ωφελεί την εκστρατεία του και την ηγετική επιτροπή πολιτικής δράσης του και δεν πρόκειται να υποβάλει έκθεση για τα οικονομικά της μέχρι τις 15 Απριλίου.

Τα νομικά έξοδα

Τα νομικά έξοδα του Τραμπ έχουν γίνει σημείο εστίασης στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ η μοναδική εναπομείνασα αντίπαλός του Νίκι Χέιλι έχει επικρίνει το ποσό των χρημάτων από πολιτικούς χορηγούς που δαπανήθηκαν για την υπεράσπισή του. Η Save America, η επιτροπή πολιτικής δράσης που χρηματοδοτεί τα νομικά νομοσχέδια του Τραμπ, ξόδεψε περισσότερα από 51 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι για τα έξοδα του δικηγόρου του.

Τα χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νομικές αμοιβές πρόκειται να εξαντληθούν στα μέσα του έτους, εάν συνεχίσει να ξοδεύει με τον ίδιο ρυθμό που έκανε το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να συγκεντρώσει περισσότερα από δωρητές ή να προσφύγει στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών για βοήθεια.

Η προσπάθεια επανεκλογής του Τραμπ θα επωφεληθεί επίσης από έναν έρανο που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου με σχεδόν 120 μέλη του Κογκρέσου να αναφέρονται ως συνοικοδεσπότες, συμπεριλαμβανομένου του ομιλητή Μάικ Τζόνσον και του αρχηγού της πλειοψηφίας Στιβ Σκαλίζ.

Νίκι Χέιλι

Η Νίκι Χέιλι από την πλευρά της συγκέντρωσε 16,5 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο με τα 11,6 εκατομμύρια από αυτά να πηγαίνουν στην εκστρατεία της και τα υπόλοιπα σε μια ξεχωριστή επιτροπή πολιτικής δράσης. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με 13 εκατομμύρια δολάρια στο χέρι.

Αυτά τα χρήματα θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη μεγάλη εκστρατεία της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»