Με τον πλέον επίσημο και ηχηρό τρόπο η ΔΕΗ διαψεύδει τα περί «συζητήσεων και συμφωνίας για την εξαγορά της NOVA», επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του ΟΤ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 21 Φεβρουαρίου το πρωί τονίζει:

ΔΕΗ: «Κανένα deal και καμία συζήτηση για εξαγορά της NOVA»

«Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών “Nova”, ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία».

Δείτε την ανακοίνωση

Οι διαρροές της BC Partners

Με την ανακοίνωση αυτή αποκαλύπτεται επί της ουσίας το σχέδιο της BC Partners του κ. Νίκου Σταθόπουλου να διαρρέει πως το fund βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη δημόσια εταιρεία προκειμένου να διατηρεί υψηλά το τίμημα που ζητά για την αποεπένδυση του από τη NOVA θυγατρική της United Group.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το τίμημα αυτό ήταν της τάξης του 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ έρχεται επίσης να επιβεβαιώσει και τα δημοσιεύματα του ΟΤ χθες στις 20 και στις 8 Φεβρουαρίου τα οποία αποκάλυπταν αυτή τη μεθόδευση του BC Partners.

Οι τηλεπικοινωνίες

Επιπροσθέτως η ΔΕΗ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για την απόφαση της να υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια στο δίκτυο οπτικών ινών: «Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων υπερ-υψηλής χωρητικότητας (Ultra-Fast Broadband). Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις