Διαψεύδουν κατηγορηματικά πηγές της ΔΕΗ τα όσα κυκλοφορούν και αναφέρονται σε δημοσιεύματα περί συμφωνίας της εταιρείας με την BC Partners για την εξαγορά της NOVA.

Όπως αναφέρουν στον ΟΤ πηγές της δημόσιας εταιρείας στις οποίες ετέθησαν τα νέα σενάρια για τη σύναψη επιχειρηματικής συμφωνίας ανάμεσα στο fund του κ. Νίκου Σταθόπουλου που ελέγχει τη μητρική της NOVA, την United Group: «Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία συμφωνία, αλλά ούτε γίνεται κάποια συζήτηση για την εξαγορά της NOVA»

Παιχνίδια Σταθόπουλου (της BC Partners) με διαρροές περί ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για NOVA

Σπέκουλα

Η ΔΕΗ επιμένει να διαψεύδει τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά σχετικά με την εμπλοκή της δημόσιας επιχείρησης στην υπόθεση της αποεπένδυσης της BC Partners από τη NOVA, όπως προκύπτει από τις προαναφερόμενες δηλώσεις στον ΟΤ.

Άλλες πηγές της αγοράς αποδίδουν τα νέα σενάρια στην προσπάθεια του κ. Σταθόπουλου να σπεκουλάρει με την πώληση του μεριδίου του και για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες, κυκλοφορούν και αριθμητικά μεγέθη ως προς την αξία του μεριδίου που κατέχει η BC Partners. Το τίμημα που ζητά, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, είναι περί τα 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι διαρροές της πλευράς BC Partners στοχεύουν τη ΔΕΗ, με δεδομένη την εκδηλωμένη απόφαση της διοίκησης της δημόσιας εταιρείας να επενδύσει στο δίκτυο οπτικών ινών και στη χονδρεμπορική αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Το σχέδιο του κ. Σταθόπουλου είναι να διατηρεί τις φήμες περί συζητήσεων με τη δημόσια εταιρεία προκειμένου με τον τρόπο αυτό να ανεβάζει υψηλά το τίμημα πώλησης προς κάθε άλλον ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Πάντως, πηγές που είναι κοντά στη διοίκηση της ΔΕΗ, αναφέρουν στον ΟΤ πως ναι μεν επιδίωξη της εισηγμένης είναι η υλοποίηση επενδύσεων στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα στο δίκτυο οπτικών ινών αλλά σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση ενδιαφέρεται για την εξαγορά εταιρείας του κλάδου.

Πέραν αυτού οι ίδιες πηγές λένε στον ΟΤ πως η ανάμειξη της ΔΕΗ σε άλλες δραστηριότητες που διατηρεί η NOVA, όπως η συνδρομητική τηλεόραση (ΕΟΝ TV), κάθε άλλο παρά στους επενδυτικούς στόχους της περιλαμβάνεται: «Δεν ενδιαφέρει τη δημόσια εταιρεία η οποιαδήποτε ανάμειξη στο χώρο της τηλεόρασης», σημειώνουν στον ΟΤ οι προαναφερόμενες πηγές.

Το CVC

Στα σενάρια των τελευταίων ημερών παίζει και αυτό που θέλει πως μαζί με τη ΔΕΗ για την απόκτηση της NOVA κινείται και το fund CVC.

Και τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το CVC το οποίο κατέχει το 10% θέλουν είτε να κινείται από κοινού με τη δημόσια εταιρεία είτε αυτόνομο. Πληροφορίες της αγοράς, θέλουν το CVC να μην ενδιαφέρεται για την απόκτηση της NOVA

Πωλητήριο

Όπως έγραψε ο ΟΤ στις 8 Φεβρουαρίου το fund BC Partners έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους συμβούλους την πώληση τόσο του μεριδίου του στη United Group όσο και την πώληση της NOVA.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται σε υποψήφιους επενδυτές προκειμένου να διερευνήσει ενδεχόμενο ενδιαφέρον για την απόκτηση των εταιρειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις