Από το μοντέλο AI «Gemini» θα τροφοδοτούνται στο εξής ορισμένα από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει στις επιχειρήσεις η Google. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η εταιρεία, τα εργαλεία αυτά θα είναι διαθέσιμα σε χαμηλότερο πακέτο τιμών, καθώς η Google προσπαθεί να ανταγωνιστεί την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Google: Νέο μοντέλο του Gemini καταπίνει κείμενα και βίντεο για να βρει απαντήσεις

Το Duet AI in Workspace

Όπως αναφέρει το Reuters, η μονάδα της Alphabet παρουσίασε τον περασμένο Αύγουστο το «Duet AI in Workspace», ένα σύνολο από βοηθούς AI που μπορούσαν να γράφουν στα Google Docs, να συντάσσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail και να δημιουργούν προσαρμοσμένα γραφικά στο Google Slides, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων, σε μηνιαία τιμή 30 δολαρίων ανά χρήστη για τις εταιρείες.

Το «Duet AI in Workspace» μετονομάζεται σε «Gemini for Google Workspace» και θα είναι πλέον διαθέσιμο για 20 και 30 δολάρια ανά χρήστη μηνιαίως, ανάλογα με τις διαθέσιμες δυνατότητες, επιπλέον της συνδρομής στο Google Workspace.

Η OpenAI πωλεί μια σουίτα που περιλαμβάνει το μοντέλο AI GPT-4 και το εργαλείο δημιουργίας εικόνων DALL-E σε ιδιώτες με μηνιαία τιμή 20 δολάρια ανά χρήστη και σε εταιρείες με μηνιαία τιμή 25 δολάρια ανά χρήστη.

Πίεση

Οι εταιρείες πιέζουν να αναπτύξουν υπηρεσίες που βασίζονται στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θεωρείται ευρέως ως μια επαναστατική τεχνολογία που προσελκύει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων και ενδιαφέρον από τους πελάτες για την ικανότητά της να αυτοματοποιεί εργασίες και να παράγει απαντήσεις που μοιάζουν με αυτές του ανθρώπου.

Η Microsoft, μέσω της επένδυσής της στην OpenAI, κατασκευάστρια εταιρεία του ChatGPT, απέκτησε από νωρίς προβάδισμα, αναπτύσσοντας γρήγορα δυνατότητες genAI σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της, όπως το λογισμικό παραγωγικότητας για επιχειρήσεις και το cloud.

Η Google δήλωσε την Τετάρτη ότι οι μεμονωμένοι χρήστες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο Gemini στις προσωπικές τους εφαρμογές Gmail, Docs, Slides, Sheets και Meet μέσω μιας συνδρομής στο Google One AI Premium, μια υπηρεσία που προσφέρει πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο και λειτουργίες στο Gmail, το Drive και τις Φωτογραφίες.

Οι χρήστες του Google Workspace θα αποκτήσουν επίσης μια αυτόνομη εμπειρία συνομιλίας «Chat with Gemini» και οι συνομιλίες σε αυτό το εργαλείο δεν θα χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης