Κέρδη-έκπληξη ανέφερε την Πέμπτη η Moderna για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, λαμβάνοντας ώθηση από τη μείωση του κόστους και την αναβολή πληρωμών. Παράλληλα καθόρισε έναν εμπορικό οδικό χάρτη για τα εμβόλια της στην Ευρώπη.

Οι μετοχές σημείωσαν άλμα 8% στα 94,65 δολάρια στις αρχές της διαπραγμάτευσης, πολύ μακριά από το υψηλό ρεκόρ των 497,49 δολαρίων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID το 2021.

Η μείωση της ζήτησης για εμβόλια κατά της COVID και η προσδοκία απώλειας για το 2023 οδήγησαν σε απότομη πτώση των μετοχών της Moderna πέρυσι.

Moderna: Εντός στόχων οι πωλήσεις εμβολίων για το 2023

Η Moderna σημείωσε κέρδη 217 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 55 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν απώλεια 97 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Moderna, Τζέιμς Μοκ, σε συνέντευξή του είπε ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις δικές προβλέψεις λόγω των απροσδόκητων αναβαλλόμενων εσόδων ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων από τον διεθνή όμιλο εμβολίων Gavi.

Η εταιρεία εξοικονόμησε επίσης περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από την προσπάθειά της πέρυσι να προσαρμόσει την παραγωγική της παραγωγή, υπογράμμισε.

«Η αλλαγή του μεγέθους μας ολοκληρώθηκε ως επί το πλείστον στο τέλος του τρίτου τριμήνου, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να αυξηθεί η παραγωγικότητα», τόνισε.

Ο Lee Brown, επικεφαλής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην παγκόσμια εταιρεία ερευνών Third Bridge, δήλωσε ότι η αλλαγή μεγέθους και άλλες προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους της Moderna θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επενδύσει σε περαιτέρω ανάπτυξη. Η φαρμακοβιομηχανία με έδρα το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης ανέφερε πωλήσεις 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του εμβολίου της για τον κορονοϊό, το μοναδικό εμπορικό προϊόν της, μειωμένες κατά 43% από το 2022, αλλά σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή