Η United Airlines είναι η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που επαναφέρει τις πτήσεις προς το Ισραήλ, μετά την αναστολή των πτήσεων σε αυτό το δρομολόγιο μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο αερομεταφορέας του Σικάγο ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τις πτήσεις μεταξύ Νιούαρκ, Νιου Τζέρσεϊ, και Τελ Αβίβ στις 2 Μαρτίου, ενώ οι απευθείας πτήσεις θα ξεκινήσουν τέσσερις ημέρες αργότερα.

Η United σταμάτησε τις πτήσεις προς το Ισραήλ μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και το Ισραήλ ξεκίνησε επίθεση στη Γάζα.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «ανυπομονεί να επαναλάβει μια δεύτερη καθημερινή πτήση προς Τελ Αβίβ από το Νιούαρκ το συντομότερο δυνατό τον Μάιο, καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση θα ανακάμψει».

Ανάλυση ασφαλείας

Αξίζει να σημειωθεί πως η United ανακοίνωσε ότι «διεξήγαγε λεπτομερή ανάλυση ασφαλείας για τη λήψη αυτής της απόφασης, συμπεριλαμβανομένης στενής συνεργασίας με εμπειρογνώμονες ασφαλείας και κυβερνητικούς αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ».

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Η United ανακοίνωσε ότι “θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στο Τελ Αβίβ και θα προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην επανέναρξη των δρομολογίων από Νέα Υόρκη/Νιούαρκ που ανακοινώθηκε σήμερα”.

Πριν από τις 7 Οκτωβρίου, η United είχε τέσσερις απευθείας πτήσεις καθημερινά προς το Τελ Αβίβ από το Νιούαρκ, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσινγκτον και το Σικάγο. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις στις οποίες δεν έχουν ακόμη επαναληφθεί τα δρομολόγια «θα αξιολογηθούν από το φθινόπωρο».

Η Lufthansa η Swiss, η Austrian, η Aegean και Air France είναι μεταξύ άλλων αεροπορικών εταιρειών που έχουν ξεκινήσει εκ νέου πτήσεις προς Τελ Αβίβ.

Η Delta έχει ακυρώσει τις πτήσεις προς το Ισραήλ έως τις 30 Απριλίου, ενώ η American Airlines έχει σταματήσει τις πτήσεις έως τις 28 Οκτωβρίου. Τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότεροι από 30 Αμερικανοί βουλευτές προέτρεψαν τις αεροπορικές εταιρείες να επαναλάβουν τις πτήσεις προς το Ισραήλ «το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα