Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, επεκτείνοντας τη θετική δυναμική μετά το κλείσιμο του πανευρωπαϊκού δείκτη σε ιστορικά υψηλά στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,2%, με τον κλάδο των χημικών να κερδίζει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,28% στις 7.705 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,01% στις 17.372 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,17% στις 7.924 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Standard Chartered κερδίζουν 6,6%, αφού η τράπεζα ανέφερε αύξηση των προ φόρων κερδών στα αποτελέσματα του 2023 και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Lufthansa υποχωρούν κατά 4,5% καθώς οι συνεχιζόμενες απεργίες για τους μισθούς του προσωπικού επιβαρύνουν τη γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Η θετική δυναμική της αγοράς παραμένει, μετά την κατάρριψη του ιστορικού υψηλού για τον Stoxx 600. Στο επίκεντρο είναι τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου στη Γερμανία.

Στα μάκρο της ημέρας, το προσαρμοσμένο ως προς τις τιμές ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας σημείωσε τριμηνιαία συρρίκνωση 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2023, όπως και στα προκαταρκτικά στοιχεία. Με προσαρμογή τιμών, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Επίσης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία έρευνας της GfK, υποδεικνύοντας ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός συνεχίζει να επιβαρύνει τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές