Το γκαράζ του σπιτιού που ο Τζέφ Μπέζος ξεκίνησε την Amazon ανέβασε στα ύψη το τίμημα της οικίας που πριν λίγο καιρό βγήκε προς πώληση.

Σε ένα μήνα βρέθηκε ο αγοραστής που κατέβαλε το τίμημα των 2,29 εκατ. δολαρίων για το ταπεινό σπίτι στο Bellevue της Ουάσιγκτον.

Τζεφ Μπέζος: Ολοκλήρωσε την πώληση 50 εκατ. μετοχών της Amazon

Ο 60χρόνος δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την εταιρεία στο γκαράζ του ακινήτου το 1994, αρχικά ως διαδικτυακή αγορά βιβλίων. Tριάντα χρόνια αργότερα η Amazon είναι  από τις μεγαλύτερες και πολυτιμότερες εταιρείες στον κόσμο. Ανήκει στο κλαμπ που έχει πάρει την ονομασία Magnificent 7.

Ο Mπέζος σύμφωνα με πληροφορίες νοίκιαζε το σπίτι για 890 δολάρια το μήνα και εξόπλισε το γκαράζ  με ένα γραφείο, έναν υπολογιστή και βασικά είδη γραφείου, σύμφωνα με την Amazon, η οποία πρόσφατα αναδημιούργησε το χώρο.

Η αγγελία

Το σπίτι τριών υπνοδωματίων, το οποίο απέχει περίπου 20 λεπτά από το κέντρο του Σιάτλ.

Εκτείνεται σε 1.540 τετραγωνικά πόδια, το ακίνητο «ανακατασκευάστηκε σχολαστικά» το 2001, σύμφωνα με την καταχώριση του Lin Shen της Sea to Sky Realty, που έχει αναλάβει την πώληση.

Διαθέτει ένα τεράστιο μεγάλο δωμάτιο, μια κουζίνα από γρανίτη και σφενδάμι και φεγγίτες, «δημιουργώντας μια φωτεινή και φιλόξενη ατμόσφαιρα», ανέφερε η καταχώριση.

Υπάρχει επίσης μια πλήρως περιφραγμένη πίσω αυλή που διαθέτει ένα μεγάλο κατάστρωμα  και ένα τζακούζι.

Το σπίτι άλλαξε τελευταία φορά χέρια το 2019, όταν πωλήθηκε για 1,52 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα αρχεία με το PropertyShark. Η Mansion Global δεν μπόρεσε να μάθει για τον ιδιοκτήτη και η ταυτότητα του πωλητή καθώς και η τελική τιμή πώλησης θα αποκαλυφθεί μόνο όταν κλείσει η συμφωνία.

Μέχρι πρόσφατα, ο Μπέζος ήταν αφοσιωμένος και μακροχρόνιος κάτοικος του Σιάτλ. Τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει στο Μαϊάμι, όπου τους τελευταίους μήνες έχει αποκτήσει ακίνητα υψηλών προδιαγραφών αξίας δεκάδων εκατ. δολαρίων. Φυσικά για τον ιδιοκτήτη της Αmazon το τίμημα είναι χαμηλό. Πριν δύο εβδομάδες αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά 8,5 δισ. δολάρια καθώς πούλησε 50 εκατ. μετοχές της Αmazon.

Οι φωτογραφίες είναι της Mai Huang για το  Business Insider

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή