Με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε την Παρασκευή στο Μπουένος Άιρες, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, ώρες πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να μιλήσει σε εκδήλωση για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μιλέι υποδέχθηκε τον κορυφαίο διπλωμάτη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο προεδρικό μέγαρο στο πλαίσιο της περιοδείας του απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Νότια Αμερική, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 20 στη Βραζιλία. Σε συνέντευξη Τύπου στη συνέχεια, ο Μπλίνκεν τον Μιλέι και την υπουργό Εξωτερικών Ντιάνα Μοντίνο για «μια απίστευτα θετική, παραγωγική, λεπτομερή, ευρεία συζήτηση».

Αμφότεροι τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών τους και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Αργεντινή, με τον Μπλίνκεν να κάνει ιδιαίτερη αναφορά τον τομέα λιθίου της χώρας. Ο Μιλέι έχει δεσμευτεί να αναπροσανατολίσει τις διπλωματικές προτεραιότητες της Αργεντινής προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, απομακρυνόμενος από τον προκάτοχό του που τόνισε τους δεσμούς Κίνας και Ρωσίας.

Αλλά ο υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να θίξει το επικείμενο ταξίδι του Μιλέι στην Ουάσιγκτον: «Δεν μπορώ να μιλήσω για το πρόγραμμά του και τις μελλοντικές του συναντήσεις. Αυτό φυσικά εξαρτάται από αυτόν».

Μετά τη συνάντηση με τον Μπλίνκεν, ο Μιλέι σχεδιάζει να πετάξει το βράδυ της Παρασκευής για την Ουάσιγκτον και να εκφωνήσει μια ομιλία το Σάββατο στο Conservative Political Action Conference, όπου ο Τραμπ θα μιλήσει λίγες ώρες πριν από τον Αργεντινό ηγέτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Ούτε ο Μιλέι ούτε ο Τραμπ έχουν επιβεβαιώσει ακόμη ότι θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο στο περιθώριο της διάσκεψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα