Σε εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ν. 4706/2020, η Πειραιώς Financial Holdings A.E. («Εταιρεία») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στην από 22 Φεβρουαρίου 2024 συνεδρίασή του, εξέλεξε, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ., την κα Maria Semedalas (Μαρία Συμιγδαλά) του Ηλία ως Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους, κας Francesca Tondi, για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ., ήτοι έως 27.06.2026, παρατεινόμενης μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει μετά τη λήξη της θητείας του.

Alpha Finance: Στα 4,90 ευρώ η τιμή στόχος για τη μετοχή της Πειραιώς

Η κα Maria Semedalas είναι διεθνές τραπεζικό στέλεχος με εκτενή εμπειρία στο Retail, Corporate και Investment Banking σε σύνθετους και πολυεθνικούς οργανισμούς. Ξεκίνησε την πολυετή καριέρα της στη Federal Reserve Bank στο Σικάγο. Συνέχισε στην Ευρώπη, σε ανώτερους ρόλους στη Northern Trust Company (Λονδίνο), στη Citibank (Λονδίνο & Ελλάδα), στην JP Morgan Chase (Λονδίνο) και στην BNY Mellon (Λονδίνο). Έχει αναλάβει ένα ευρύ φάσμα ρόλων, συμπεριλαμβανομένου του CFO, και διαθέτει εμπειρία σε τομείς όπως το Internal Audit, Accounting & Financial Management, Technology και Third-Party Governance.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανασυγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος Δ.Σ. – Γεώργιος Χαντζηνικολάου του Πέτρου, Μη Εκτελεστικό Μέλος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. – Karel De Boeck του Gerard, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, Ανώτατο Ανεξάρτητο Μέλος Εκτελεστικά Μέλη – Χρήστος Μεγάλου του Ιωάννη, Διευθύνων Σύμβουλος – Βασίλειος Κουτεντάκης του Δημητρίου Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη – Βενετία Κοντογούρη του Γεράσιμου – Enrico Tommaso Cucchiani του Clemente – David Hexter του Richard – Σολομών Μπεράχας του Αλβέρτου – Andrew Panzures του Deones – Anne Weatherston του John – Maria Semedalas (Μαρία Συμιγδαλά) του Ηλία Μη Εκτελεστικά Μέλη – Αλέξανδρος Βλαδές του Ζήση – Περικλής Δοντάς του Νικολάου, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Ν. 3864/2010

Η εκλογή του νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας θα ανακοινωθεί στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Σημειώνεται, επίσης, ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η προβλεπόμενη από το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο διαδικασία αξιολόγησης της καταλληλότητας του νέου μέλους από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τράπεζες