Έναν εμπεριστατωμένο οδηγό φορολόγησης των υπεραξιών που προκύπτουν από κατοχή μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσιάζει για το 2024 η HellasFin ΕΠΕΥ.

Από αυτόν θα ενημερωθούν αναλυτικά οι  φορολογούμενοι για το πώς θα πρέπει να χειριστούν συγκεκριμένους κωδικούς της φορολογικής τους δήλωσης που θα υποβάλλουν μέσα στους επόμενους μήνες.

HellasFin: Οι παγκόσμιες επιλογές μετοχών

Αναλυτικά, ο οδηγός των φορολογικών υποχρεώσεων όσων έχουν επενδυτικές θέσεις σε κινητές αξίες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει 27 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.

Ο ΕΟΧ περιλαμβάνει τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία

Σήμερα μέλη της ΕΖΕΣ είναι τέσσερις χώρες: η Ελβετία, η Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και η Νορβηγία. Οι τρεις από αυτές (εκτός της Ελβετίας) είναι και μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Η HellasFin ΑΕΠΕΥ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες και τα λοιπά στοιχεία που εμπεριέχονται στην παρούσα αναφορά είναι ορθά και πλήρη αλλά δεν έχει καμία ευθύνη για ενδεχόμενο λάθος ή παράλειψη και / ή ευθύνη σχετικά με την ακρίβεια, αξιοπιστία, επικαιροποίηση και πληρότητα των παραπάνω πληροφοριών και στοιχείων ή ευθύνη προερχόμενη άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση των παραπάνω πληροφοριών. Όλα τα στοιχεία για τον Φόρο Μερισμάτων και  Τόκων, παρέχονται στα άρθρα 36-37 του Ν.4172/2013, επίσης όλα τα στοιχεία που αφορούν τον Φόρο Υπεραξίας Τίτλων, περιέχονται στο άρθρο 42 του Ν.4172/2013.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές