Οριακά ανοδικά κινούνται στις διεθνείς αγορές οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι traders εκφράζουν την ανησυχία τους για την προσφορά εν μέσω επιθέσεων στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 0,06% στα 82,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίστοιχη αύξηση κατέγραψαν και τα futures του αμερικανικού αργού τα οποία διαμορφώθηκαν στα 77,64 δολάρια το βαρέλι.

EE: Εισήγαγε ρωσικό πετρέλαιο αξίας 1,1 δισ. ευρώ – Το «κενό» στις κυρώσεις

«Οι ανησυχίες σχετικά με τις διαταραχές στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα υποστήριξαν μια ανάκαμψη της τιμής του αργού πετρελαίου μέσα σε μια νύχτα, αντισταθμίζοντας μια πιο επιθετική στάση από τη Fed, η οποία επηρεάζει επί του παρόντος την πλευρά της ζήτησης στη δύσκολη εξίσωση του πετρελαίου», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής της IG στο Σύδνεϋ.

Αύξηση ναύλων και χρόνων αποστολής

Οι επιθέσεις από τους Χούθι έχουν αυξήσει τους ναύλους και τους χρόνους αποστολής των εμπορευμάτων και του πετρελαίου. Τη Δευτέρα, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Χούθι εκτόξευσαν ανεπιτυχώς πύραυλο στο πετρελαιοφόρο Torm Thor με σημαία ΗΠΑ στον Κόλπο του Άντεν στις 24 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάιντεν, δήλωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να σταματήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στη Γάζα για τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου των Μουσουλμάνων, καθώς η Χαμάς μελετούσε ένα σχέδιο πρότασης για εκεχειρία που περιλαμβάνει παύση των μαχών και ανταλλαγή αιχμαλώτων-ομήρων.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν επίσης την Τρίτη από ενδείξεις βελτιωμένης ζήτησης στην Κίνα.

«Οι ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση μειώνονται, καθώς τα διυλιστήρια συνεχίζουν τις δυναμικές αγορές στη φυσική αγορά μετά από μια έκρηξη στα ταξίδια, που καταγράφηκε στην κινεζική Πρωτοχρονιά. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι έχουν προγραμματίσει περισσότερες διακοπές λόγω συντήρησης σε σχέση με το συνηθισμένο», ανέφεραν αναλυτές της ANZ Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities